Isplivali novi detalji ubistva Danke Ilić: Ovo je Dejan otkrio policiji prije smrti

1
Radiosarajevo.ba
Isplivali novi detalji ubistva Danke Ilić: Ovo je Dejan otkrio policiji prije smrti
Foto: Telegraf.rs / Dejan Dragijević o ubistvu Danke Ilić

Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih za brutalno ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, dao je izjavu policiji nedugo prije nego što je preminuo tokom policijskog zadržavanja. Njegov iskaz, koji je tek sada objavljen u javnosti putem Telegrafa, otkriva detalje o nestanku djevojčice i navodnom ubistvu koje je šokiralo regiju.

Dalibor je ispitan 6. aprila i izjavio kako je njegov brat Dejan kobnog 26. marta bio na poslu u "Vodovodu", gdje je radio u prvoj smjeni od 7 do 15 sati, a kući je stigao oko 15:30 sati. Tada je primijetio promjene u Dejanovom ponašanju jer je bio vidno uznemiren, no brat mu nije otkrio razlog svog stanja. Kasnije je Dalibor čuo na televiziji da je u Banjskom Polju nestalo dijete.

Prema Daliborovim riječima, 28. marta Dejan je došao kući sa svojim plavim "Peugeotom 307", a u prtljažniku je imao bijelu pletenu vreću. Kada ga je pitao što se nalazi u vreći, Dejan mu je odgovorio da je unutra dijete te da su ga pregazili automobilom i pokupili. Prema njegovim riječima, Dejan mu je priznao da je djevojčicu pokupio nakon što je bila pregažena automobilom te ju je zajedno s bratom sakrio u napuštenu kuću. Kasnije je tijelo, prema tvrdnjama Dalibora, premješteno i zakopano u blizini Brestovačkog mosta.

Dženad Džino objavio video koji je rasplakao mnoge: "Da ostane zapisano..."

Dženad Džino objavio video koji je rasplakao mnoge: "Da ostane zapisano..."

Ovaj stravičan zločin, koji je šokirao javnost, dodatno je uzburkao strasti jer tijelo dvogodišnje Danke Ilić još uvijek nije pronađeno, a osumnjičeni su više puta mijenjali svoje iskaze. Optužnica još uvijek nije pravomoćna, a postoji mogućnost da je sud vrati na dopunu zbog novih detalja koji su izašli na vidjelo.

Podsjetimo, 24. septembra je podignuta optužnica protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) zbog krivičnog djela teškog ubistva Danke Ilić iz Bora, počinjenog 26. marta 2024. godine. Otac osumnjičenog Dejana, Radoslav Dragijević (73) optužen je za dva krivična djela: Neprijavljivanje i pomaganje nakon izvršenja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije