Čekaju se nalazi / I u Splitu muškarac u karantinu zbog sumnje u novi koronavirus

03. 02. 2020. u 08:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Na Odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split od nedjelje navečer nalazi se zbog sumnje na novi koronavirus mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, doznaje Hina iz bolnice.

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se najvjerojatnije ne radi o wuhanski koronavirusu, ali s obzirom na to da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata.

Osijek: Stigao nalaz za mladića koji je bio u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirusom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će se prevesti u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

NEMA KOMENTARA