Pogledajte kako Beograđani reaguju kad im na ulici dijele HRVATSKE čokoladice

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako Beograđani reaguju kad im na ulici dijele HRVATSKE čokoladice
Nakon što su prošle sedmice novinari portala hrvatskog portala Index dijelili čokoladice iz Srbije u centru Zagreba, danas su novinari srbijanskog Telegrafa ponovili sličan gest, ovog puta u centru glavnog grada Srbije.

Dio je to odgovora novinara na skandal sa srpskim čokoladicama, koje je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, povodom Dana dubrovačkih branitelja i na dan Svetog Nikole podijelila djeci u dubrovačkom vrtiću.

Skandal je izbio onog trenutka kada je jedan od roditelja djece objavio da je hrvatska predsjednica dijelila srpske čokoladice i svoju fotografiju djeci u Dubrovniku, zbog čega se Grabar-Kitarović poslije izvinjavala

Buru reakcija u cijelom regionu pokrenuo je ovaj svojevrsni skandal hrvatske predsjednice, a novinari su odlučili da uz pomoć socijalnog eksperimenta promovišu mir i suživot između dvije države. Tim povodom su i srbijanski novinari u centru Beograda dijelili hrvatske čokolade „Braco“, „Seka“ i „Životinjsko carstvo“, pritom snimajući reakcije građana Srbije.

Kako prenosi portal Index, prva osoba na koju su srbijanski novinari naišli u Beogradu pri podjeli čokoladica bila je iz Hrvatske, tačnije sa Hvara, što dodatno govori o besmislenosti skandala sa čokoladicama, a potom su nailazili na građane Srbije i drugih zemalja regiona koji su vrlo rado prihvatali ovaj poklon.

Građani su i dodali da „nije ni bitno otkud su čokoladice“, kao i to „da su takve stvari problem samo političarima“.

„Imam problem sa hrvatskim čokoladicama, previše me podsjećaju na more“, zaključak je jednog simpatičnog Beograđanina, koji je sa zadovoljstvom prihvatio poklon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije