Hrvatski režiser ismijao desničare koji su kritikovali strance na dočeku Nove godine u Zagrebu

7
Radiosarajevo.ba
Hrvatski režiser ismijao desničare koji su kritikovali strance na dočeku Nove godine u Zagrebu
Foto: Screenshot / Predrag Ličina

Predrag Ličina, poznati hrvatski režiser, oglasio se na svom Facebook profilu povodom brojnih kritika upućenih strancima, mahom iz azijskih zemalja, koji su proveli Novu godinu na javnom dočeku u Zagrebu.

Ličina je, na sebi svojstven način, napisao objavu u ironičnom tonu, samo su sada Hrvati bili ti 'čudni stranci' na trgu, a mjesto događaja je prešlo iz Zagreba u Dublin, jednu od omiljenijih destinacija za dijasporu ove države u bh. susjedstvu. 

"Zaokružio sam dvije oveće skupine dobro raspoloženih rasplesanih Hrvata na dočeku Nove godine u mom rodnom Dublinu. Prepoznao sam ih po njihovom jeziku, a prije svega po tome što imaju tamniju boju kože od nas (kod njih ima više sunčanih dana nego kod nas pa je logično da im je koža tamnija).

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

I tako, dok naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom u Boston, Pittsburgh, Sydney i Toronto, mi zapošljavamo po Woltovima, Glovoima, supermarketima, restoranima i pubovima imigrante iz neke primitivne balkanske zemlje koja s našom tradicijom i običajima nema nikakve veze.

Sve manje na ulici čujem – 'Hej, Patrick!' ili 'Hey Conor!', a sve više čujem 'Alo Josipe!', 'Alo Hrvoje!', 'Alo, Miloše!' (to je vjerojatno Srbin iz Hrvatske – ti su još gori od Hrvata).

Ako se ovako nastavi za 50 godina nas Iraca ovdje više neće biti – zemljom će nam hodati Hrvati, Srbi, Rumunji, Bugari, Albanci i slični primitivni narodi.

Pa nisam za ovakvu Irsku ratovao i bio streljan od Engleza cijeli svoj život!", 'poručio' je Predrag Ličina. 

Potpisao je ovu objavu s imenom 'Patrick O'Licina'.

DUBLIN, NEW YEAR’S EVE, 2024. Zaokružio sam dvije oveće skupine dobro raspoloženih rasplesanih Hrvata na dočeku Nove...

Posted by Predrag Ličina on Tuesday, January 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije