Hrvatski političar upleten u seks aferu: Ucjenili ga s 40.000 eura

Radiosarajevo.ba
Hrvatski političar upleten u seks aferu: Ucjenili ga s 40.000 eura
Net.hr / Franjo Lucić

Bivši gradonačelnik Pleternice i HDZ-ovac Franjo Lucić tražio je 2013. pomoć policije zbog prijetećih pisama u kojima je stajalo da će javnost saznati za njegovu seks-aferu, piše portal Telegram.

Podsjetimo, nedavno je portal Net.hr otkrio niz Lucićevih fotografija na kojima pozira sam i uz drugu ženu u intimnim pozama. Snimljene su u Grčkoj u Hotelu Grande Bretagne, a Lucića je ondje poveo Hrvatski nogometni savez zbog utakmice.

U prvoj pošiljci iz 2013., koju je potpisao Petar Perić, pisalo je kako želi da mu Lucić preda 40.000 eura ako ne želi da on medijima i njegovoj ženi dojavi da je u intimnoj vezi s drugom ženom. Novac je trebao ostaviti na gradskom groblju u Vrbovcu zamotan u cvijeće.

Lucić je poslušao napisane riječi te došao i ostavio novac na dogovorenom mjestu. Ipak, istog dana se vratio i pokupio ostavljenu gotovinu. Ubrzo mu je stiglo i drugo pismo u kojem se traženi iznos povećao na 50.000 eura.

Ovoga puta trebao je sve ostaviti u košarici s cvijećem na groblju u Vrbovcu. Lucić je na dogovorenome mjestu ostavio kuvertu s 200 kuna te ju je nakon nekog vremena pokupila Biljana Dumić iz Gornje Grede kraj Brckovljana, piše Telegram. To je bilo dovoljno policiji da je privede i protiv nje podnese krivičnu prijavu.

Zbog pokušaja iznude, državno odvjetništvo podiglo je 2013. godine optužnicu protiv Dumić pred Općinskim sudom u Sesvetama, odnosno Stalnoj službi u Svetom Ivanu Zelini. Osudili su je uvjetno na godinu dana zatvora. Priznala je krivocu te se nije žalila pa je presuda postala pravomoćna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije