Hrvatski ljekar koji je prebolio koronu: Horor je trajao 10 dana...

Radiosarajevo.ba
Hrvatski ljekar koji je prebolio koronu: Horor je trajao 10 dana...
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Hrvatskoj su jučer zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da su dosad ukupno oboljele 2.224 osobe.

Novooboljeli zaraženi koronavirusom otkriveni su u Gradu Zagrebu i Karlovačkom kantonu. Do sada je testirano 52.425 ljudi, od toga u zadnja 24 sata njih 857.

Hospitaliziranih ima pet manje, što znači da je 137 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru devetero pacijenata.

Ukupno ozdravljenih osoba je 1.913, što su 44 novoozdravljene osobe od jučer. Od toga su 722 osobe otpuštene iz bolnice, a kod kuće su ozdravile 1162.

Dosad je umrlo 95 ljudi zaraženih koronavirusom.

Ljekar Većeslav Bergman, koji je prebolio koronavirus, ispričao je za Novu TV s kakvim se simptomima borio.

Ima transplantirano srce, rizična je grupa. Sredinom marta dobio je temperaturu. Stanje mu se pogoršalo na dan potresa u Zagrebu.

"Horor je trajao jedno 10 dana. Deset dana visoke temperature, groznice, povraćanja, nemoći, užasne glavobolje, ne znate je li gori dan ili noć. Posljedice bolesti osjećam još i dalje. Moja poruka svima koji su razmišljali kao i ja - nažalost moje iskustvo je bilo puno loše, s koronom možete proći na tri načina - to je lutrija", kaže stomatolog Većeslav Bergman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije