Hrvatski branitelj optužio srbijansku zvijezdu: Siniša Mihajloviću, ti lažeš

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatski branitelj optužio srbijansku zvijezdu: Siniša Mihajloviću, ti lažeš
Foto: EPA-EFE / Siniša Mihajlović

Stipe Majić Pipe, vukovarski branitelj, producent, scenarist i redatelj, najavio je da će tužiti Sinišu Mihajlovića, proslavljenog nogometaša, za klevetu.

Razlog je ono što je Mihajlović napisao o njemu u svoje dvije biografije.

Majić je za Jutarnji kazao da je šokiran.

Siniša Mihajlović je, kako se navodi, Majićev nekadašnji prijatelj, čovjek s kojim je dijelio djetinjstvo i mladenačke dane, s kojim je igrao nogomet i zabavljao se u Mustangu, popularnom baru iz predratnog Vukovara u koji je tada izlazila tamošnja "zlatna mladež".

Majić je u rukama, tokom razgovora za Jutarnji, nosio knjigu "Božija levica", autobiografiju nogometaša koja je izdana još 2007. godine, no taj uradak nije ono zbog čega je Pipe šokiran.

Naime, nedavno je u Italiji, gdje Mihajlović živi, objavljena njegova nova autobiografija "Igra života", u kojoj opisuje svoj život, od početaka u Borovu Selu, preko Crvene zvezde, do Italije i borbe s leukemijom.

Spominje se i Stipe Majić, gotovo na isti način kao i u onoj koja je objavljena prije 13 godina.

U prvoj knjizi Mihajlović je Majića optužio da mu je minirao kuću. U najnovijoj autobiografiji Mihajlović piše, kako prenose mediji, da mu je Majić protjerao roditelje iz Vukovara i da mu je rekao da kao Srbin ne može dobiti piće u Majićevu lokalu.

"Dakle, ponavlja se ista priča, ali s novim kvalifikacijama. Šokirao sam se. Mihajlović me je već prije par godina optužio, odnosno pokušao okaljati s tom gnjusnom izmišljotinom da sam mu minirao kuću i propucao fotografiju na kojoj je on s bratom, kako je objavio u svojoj knjizi 'Božija levica'. To sam demantirao i u srpskim medijima. No tada mi se nije dalo ulaziti u neke polemike i mislio sam da je ta priča gotova. Pustio sam to. A onda su se pojavile nove lažne optužbe.

Tužit ću ga za klevetu", rekao je Majić.

Tvrdida mu je jasno zbog čega Mihajlović pušta tu priču.

Prema Majiću, radi se o klasičnom opravdavanju Mihajlovića zbog prijateljstva s ratnim zločincem Arkanom.

"Treba opravdati prijateljstvo s ratnim zločincem. Ne znam zašto je sad upetljao svoje roditelje koji su me obožavali jer sam Mihi na neki način bio idol. Nisam ih ja istjerao iz Vukovara, nego on sam! To može posvjedočiti njegov rođeni bratić jer su se Mihini roditelji nalazili u kući kod njega kad je Miha nazvao oca Bogdana i izderao mu se u telefonsku slušalicu: 'Slušaj me dobro što ti govorim. Odmah se spremite i napustite Vukovar. Naređujem ti'. To je bilo početkom srpnja. Nema mi druge nego to riješiti sudskim putem", rekao je Majić.

Tvrdi da je Mihajlovićeva priča potpuno besmislena i laž.

"Da je to istina, sigurno bi u Vukovaru svi znali za to. Paradoksalno je to, ako sam tako mrzio Srbe, pa kako sam se uopće mogao cijelu mladost družiti s njim i s još nekoliko prijatelja Srba? Zašto bi me izljubio svaki put kad bismo se vidjeli, a vidjeli smo se u Rimu, Udinama, Mariboru i Zagrebu. Ne grliš i ne ljubiš one koji te tjeraju iz lokala i ne daju ti piće jer si Srbin, ili one koji ti bacaju bombe na kuću", rekao je Majić.

Više o tome šta kaže Majić, te o njegovim sjećanjima na Mihajlovića iz djetinjstva i kasnije, možete pročitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije