Hrvatska: Žena preboljela koronu - sad je opet pozitivna

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Žena preboljela koronu - sad je opet pozitivna
Foto: EPA-EFE / Bolnica u Zagrebu

Prema informacijama iz Štaba civilne zaštite Zadarske županije u Hrvatskoj, jedna je osoba ponovo pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja.

Riječ je o starijoj ženi koja je preboljela COVID-19, a nakon što je ponovno dobila simptome testirana je i nalaz je pozitivan.

Kako se radi o specifičnom slučaju, upućen je upit i zahtjev za mišljenje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor.

Inače, tokom jučerašnjeg dana testirane su 23 osobe, a ukupno od početka epidemije 2804 uzorka. U samoizolaciji u Zadru je i dalje jedna osoba, a kako je riječ o ponovnoj zarazi iste osobe, broj oboljelih i dalje je 87, ali broj ozdravljenih je s današnjim danom 84.

U Hrvatskoj jučer nije bilo novozaraženih koronavirusom. Potvrđene su ukupno 2244 oboljele osobe, a već treći dan nemamo novooboljelih. Na bolničkom liječenju je 38 ljudi, od kojih je šestero na respiratoru. Ozdravila je još jedna osoba u 24 sata te je ukupan broj ozdravljenih 2047. Testirano je ukupno 64.266 uzoraka, 584 u posljednja 24 sata. Ukupan broj umrlih je i dalje 101, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije