Hrvatska zastupnica: "Pa ne menstruiraju žene otkako je HDZ na vlasti"

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska zastupnica: "Pa ne menstruiraju žene otkako je HDZ na vlasti"
FOTO: Facebook / Anita Pocrnić Radošević

Anita Pocrnić Radošević, saborska zastupnica HDZ-a u Hrvatskoj iznenadila je javnost te zemlje jučer sa nekoliko izjava - o menstruaciji, ulošcima i Andreju Plenkoviću.

Na raspravi o smanjenju poreza na higijenske uloške i tampone izjavila je da "ne menstruiraju žene otkako je HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića" te da je protiv prijedloga o smanjenju poreza na to "jer bi potom mogli tražiti i uloške s mirisom lavande i ruže".

Tako je Pocrnić Radošević poručila:

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Pa ne menstruiraju žene otkako je HDZ na vlasti. Zašto vi to niste tražila kad ste bila ministrica i kad ste bila u vladi? Pa ne znam zašto u ostalim vladama to niste radili. Pa nije menstruacija nastala kad je Andrej Plenković došao na vlast. Pa, mislim stvarno, nemojte da moramo još se i smijat".

Prije toga, pojasnila je:

"I da se snizi taj PDV, budući da je većina proizvoda iz uvoza, dogodit će vam se da umjesto uložaka s mirisom lavande za mjesec dana imamo s mirisom ruže, a ruža je skuplja za uzgoj, pa će i ti ulošci biti skuplji, a lavande više neće biti za kupiti", rekla je objašnjavajući za saborskom govornicom zašto je protiv Prijedloga dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kojim bi se porezna stopa na ženske higijenske potrepštine smanjila s 25 na pet posto i smanjila porezna neravnopravnost u hrvatskom poreznom sustavu s obzirom na spol, piše Index.hr.

Nešto kasnije, također u svom obrazlaganju zašto je protiv, prozvala je određene zastupnice oporbe zašto one, kad su bile na vlasti, nisu tražile smanjenje ovog poreza.

Potom se počela smijati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije