Hrvatska: Uhapšen muškarac zbog namjernog izazivanja požara

3
Anadolija
Hrvatska: Uhapšen muškarac zbog namjernog izazivanja požara
Foto: Metkovic news / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

U Policijskoj stanici Knin, u Hrvatskoj, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom osumnjičenim za namjerno izazivanje požara.

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske muškarac je osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 23. jula u Modrinu selu, oko 4.30 sati ujutro, uz upotrebu novina i upaljača namjerno izazvao požar u blizini kuća na način da je zapalio suhu travu, a kojeg su vatrogasci pravovremenom reakcijom ugasili i nisu dopustili veliko širenje. Izgorjela površina je procijenjena na oko šest hektara.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Također je utvrđeno da je osumnjičeni 28. juna na istom području, također uz upotrebu upaljača i novina, izazvao dva manja požara koja se nisu proširila, odmah su ugašeni te je izgorjelo oko 70 metara kvadratnih površine", navodi se u saopćenju MUP-a Hrvatske.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije