Hrvatska: Snijeg zatrpao autoput A1 - mnogi putnici upućeni u prihvatne centre

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Snijeg zatrpao autoput A1 - mnogi putnici upućeni u prihvatne centre
Foto: Printscreen / Autoput A1

Hrvatski autoklub (HAK) objavio je zabrinjavajuće snimke nadzornih kamera kod tunela Sveti Rok, u Hrvatskoj, na kojima možemo primijetiti da se, osim bjeline snijega, gotovo ništa ne vidi.

Autoput A1 u Hrvatskoj potpuno je zatrpan snijegom, iz tog razloga obustavljen je i promet saobraćaja u oba pravca.

Ovim povodom, oglasila se i Civilna zaštita ove države, koja je obavijestila da je u dječem vrtiću u Obrovcu otvoren prihvatni centar za sve putnike koji su zapeli na cestama između Dalmacije i unutrašnjosti.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

"Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetujemo da se ne kreće na put na navedenoj relaciji.

U toku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje! Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru. Prometna policija će povremeno isključivati vozila na pojedinim dijelovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila", saopšteno je iz HAK-a.

[related]https://twitter.com/RavnateljstvoCZ/status/1629865629921554435[/related]

"U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike koji nismu mogli nastaviti svoje putovanje, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu", saopštili su u nedjelju iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH, budući da je je trenutno, zbog nevremena, zaustavljen promet između Dalmacije i unutrašnjosti.

Pored toga, Civilna zaštita MUP - RH obavijestila je sve putnike koji se kreću ovom cestom da je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane).

[related]https://twitter.com/RavnateljstvoCZ/status/1629888566082822144[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije