Hrvatska: S tržišta se povlači popularna čokolada njemačkog proizvođača

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: S tržišta se povlači popularna čokolada njemačkog proizvođača
Foto: Kompanija / Ritter sport čokolada

S hrvatskog tržišta se povlači popularna čokolada njemačkog proizvođača Ritter sport, izvijestila je ove srijede Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Radi se o čokoladnim kockama ''Sob'' od 83 grama, a HAPIH navodi kako su razlog lješnjaci, odnosno činjenica da na hrvatskoj deklaraciji on nije naveden kao alergen. Navedeni proizvod koji se povlači je oznake EAN: 4000417901200 / MAN: 2501364. 

"S obzirom da na proizvodu nije označen alergen lješnjak, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja", objašnjava HAPIH. 

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Ovaj proizvod na tržište stavlja Müller trgovina, dok je proizvođač Alfred Ritter GmbH & Co. KG. O opozivu se oglasio i sam Müller.

"Molimo provjerite imate li navedeni proizvod te odmah prestanite s upotrebom u slučaju poznatih alergijskih reakcija na lješnjak! Povrat navedenog proizvoda moguć je u bilo kojoj Müller poslovnici. Plaćeni iznos bit će Vam vraćen i bez predočenja pripadajućeg računa", javljaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije