Hrvatska priča o urnebesnom toaletu, načelnik tvrdi: "Podmeću mi"

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska priča o urnebesnom toaletu, načelnik tvrdi: "Podmeću mi"
Print Screen / Drako Ban o toaletu koji je šokirao sve

Neobična situacija zabilježena je u Hrvatskoj, preciznije u Zagorju, u mjestu Bedekovčina. Objavljene su fotografije toaleta gdje je prostor urađen bez pregrade, što je šokiralo sve. 

"Prije smo našoj Udruzi mladih u Bedekovčini naručivali hemijske WC-e kad su imali evente, a sad kad im želimo normalno urediti prostor koji je između ostalog stradao i u potresu, dolazi vijećnica Brigita Rogan koja fotografira toalet u nedovršenom stanju", ističe načelnik Bedekovčine Darko Ban o prozivkama Rogan i ostalih općinskih vijećnika o toaletu s dvije školjke bez pregrade.

"Taj prostor nije primjeren za korištenje, nisam ga htio dati mladima sve dok se potpuno ne obnovi jer je stradao u potresu. No budući da su inzistirali da im ga damo na korištenje ranije, to smo i učinili. Prva faza obnove je završena, a počela je od sanitarnih čvorova. Kao što vidite na fotografijama gospođe Rogan, sve je uredno popločeno, a nedostaju još montažne pregradne stijene koju smo već naručili ", kaže načelnik, piše 24sata.hr

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Pojašnjava vidno ljut, kako očito mora biti prisiljen da mladima ponovno obustavi korištenje tog prostora, "dok cijeli objekt ne bude u potpunosti obnovljen, s obzirom na podmetanja koje mi je priuštila gospođa koja želi skrenuti fokus svojih problema na druge" - dodaje.

"Gospođa Rogan po struci je inače građevinski tehničar, ona zna, ili bi barem trebala znati razliku između građevinskih radova i mobilnih radova, što su faze radova i tako. Mislim da je vrlo nekorektno od nje prozivati me za nešto što još nije spremno za korištenje", priča Ban, upućujući nas na kćer gospođe Rogan koja je trenutno i predsjednica Udruge mladih u Bedekovčini.

Portal 24sata.hr kontaktirao je predsjednicu Bedekovačke udruge mladih, koja  je rekla da je zahod u stanju na kojem ga vidimo na fotografijama bio takav i prošle godine. Kako kaže, nije samo problem u zahodu, nego i cijelom tom prostoru.

"Načelnik nam već godinu i pol priča da je prostor u fazi radova, ali uvijek bude 'iduće godine'. Zgrada je na dva kata, a mi kao udruga koristimo drugi kat na kojem se nalazi i taj zahod. Obećao nam je i prozore do kraja godine koji su trenutno najveći problem s obzirom da gore imamo i radionice za djecu", opisuje predsjednica Bedekovačke udruge mladih.

Ponovnim kontaktiranjem načelnika on demantira informaciju da je zahod postojao kao takav prošle godine.

"Prijavili smo se na projekte energetske obnove, a ta procedura traje pa ne možemo izravno utjecati na brzinu obnove. Ono na što smo utjecali je da smo općinskim novcem željeli izaći ususret mladima i sami započeli rješavanje makar sanitarnog čvora", odgovara Ban na izjavu predsjednice Bedekovačke udruge mladih.

Novinari su razgovarali i s Brigitom Rogan, koja tvrdi da ovaj zahod nema veze s Udrugom niti projektima na koje se poziva. Kako nam kaže, on s općinskim novcem radi bedastoće.

"Odgovorno tvrdim da načelnik Ban radi bedastoće, neka se ne posipa pepelom. Mladi gore imaju radionice i smrzavaju se, grijanje im je ustupila vatrogasna zajednica, pa o čemu mi pričamo. Ništa mladi nisu inzistirali na tome da im se takav prostor dodijeli na korištenje, kako on tvrdi. Ja samo ukazujem da jedan načelnik, koji je po struci inženjer građevine, troši općinski novac na bedastoće, a to sam pokazala fotografijom toaleta", priča nam Rogan.

"Ako nešto radiš, onda to napravi po zakonima struke. Prozor u toaletu je prenisko i tamo ne može ići nikakva pregrada, pa niti ona montažna - tvrdi Rogan, pozivajući nas u Bedekovčinu da sami vidimo i prosudimo, kao i to da bi se o njenoj općini moglo još toga pričati.

Na pitanje koliko je onda novca dosad potrošeno na ovaj toalet, Ban odgovara kako ima svoje službe koje se bave nabavom i koje znaju sve detalje, odnosno da ne može te podatke dati iz glave. Kao i Rogan, poziva nas da dođemo u općinu gdje će nam pokazati svu dokumentaciju na temelju koje se može vidjeti kako i u kojim fazama se sve dosad napravilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije