Hrvatska podiže ogradu na granici sa Srbijom

Anadolija
Hrvatska podiže ogradu na granici sa Srbijom
Arhiv / Ilustracija
Na graničnom prijelazu sa Srbijom kod Batine, hrvatska policija sinoć je započela podizanje dva metra visoke ograde.

Iz Policijske uprave (PU) osječko-baranjske službeno je izviješteno kako su danas nastavljeni sinoć započeti radovi na postavljanju ograde na graničnom prijelazu Batina s hrvatske strane.

Ministarstvo za unutarnje poslove izdalo je službeno saopćenje u kojem se ne navodi koji su uzroci ugrožavanja hrvatske granice.

"U cilju sprečavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu", saopćeno je iz MUP-a Hrvatske.

Iz MUP-a poručuju kako ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih prijetnji.

Ukoliko se utvrdi da je uzrok podizanja ograde postojanje skupine migranata na srbijanskoj strani granice kod Batine, o čemu se spekulira, bit će ovo prvi put da Hrvatska podiže ogradu zbog migranata.

Sutra predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira konferenciju "Tri godine poslije - Schengen kao sljedeći izazov" organizira povodom obilježavanja tri godine članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Na konferenciji će učestvovati ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić te ministar za vanjske poslove Miro Kovač. Očekuje se kako će ministri objasniti detalje i razloge podizanja ove ograde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije