Hrvatska okovana snijegom: Nevjerovatno stanje na cestama

2
Radiosarajevo.ba
Hrvatska okovana snijegom: Nevjerovatno stanje na cestama
Foto: Dalmacija Danas / Haos na cestama u Hrvatskoj

Neočekivano hladno vrijeme i snijeg iznenadilo je brojne vozače u Hrvatskoj. Palo je više od 20 centimetara snijega, a vozači s ljetnim gumama stvaraju velike probleme na cesti. Nažalost zabilježen je i veći broj saobraćajnih nesreća.

Hladna fronta sa sjeverozapada zahvatila je prvo središnju Hrvatsku, a potom i sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku i Slavoniju.

Područja koja je zahvatila hladna fronta imaju nagli pad temperature zraka. Tako su u mnogim područjima zapada zemlje temperature zraka i više od 10 stepeni niže u odnosu na isti period od juče, javlja Dalmacija danas

U Lici i Gorskom kotaru temperature su oko nule, u središnjoj Hrvatskoj od 1 do 5°C, na sjevernom Jadranu od 2 do 7°C. Najtoplije je u Dalmaciji gdje je danas bilo do 16 stepeni.

Ipak, kasno popodne fronta je stigla do zadarskog područja gdje je iza 16 sati počeo umjeren pad temperature zraka, a na moru ima i grmljavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije