Hrvatska objavila nove informacije: Još sedam osoba je zaraženo

Radiosarajevo.ba
Hrvatska objavila nove informacije: Još sedam osoba je zaraženo
Printscreen / Hrvatska objavlila nove informacije

U HRVATSKOJ je do sada evidentirano 56 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je dvoje liječnika iz KB-a Dubrava i jedan liječnik iz KBC-a Rebro.

To je jutros potvrđeno na konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojem se redovno objavljuju nove informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

Zaraženo je još sedam osoba, potvrdio je ministar Beroš. Tako je broj slučajeva narastao na 56.

"Ulazimo u treću fazu", kazao je Beroš i dodao: Štožer pomno promišlja sve mjere koje donosi. Temeljene su na stručnim i znanstvenim inputima. Imamo najširu sliku. Hvala i građanima koji se pridržavaju mjera", kazao je Beroš.

"Zbog naše vjerodostojnosti, molimo sve da ne poduzimaju ishitrene postukpe. Važno je da se zajedno borimo protiv ugroze. Slušamo sve koji imaju mišljenje, ali struka mora voditi glavnu riječ", rekao je Beroš.

Krunoslav Capak kazao je da je bitno da se održava balans između dobre epidemiološke situacije i oštrine i širine mjera.

"Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati dveno Stožeru i vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne", kazao je Capak. Imamo 9000 ljudi u samizolaciji, dodao je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije