Hrvatska glumica koja je sabljom ubila muža dobila četiri godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Hrvatska glumica koja je sabljom ubila muža dobila četiri godine zatvora

Vrhovni sud odbio je žalbu odbrane i potvrdio presudu zagrebačkog Županijskog suda po kojoj je Zrinka Martišković (46), glumica i asistentica režije osuđena na četiri godine zatvora jer je u novembru 2013. godine sabljom ubila svojeg nevjenčanog supruga, kipara Tomislava Jurišića.

Osim četverogodišnje zatvorske kazne glumica je dobila i sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti koja može trajati najduže tri godine.

Riječ o kobnom događaju koji se desio 20. novembra 2013. godine u porodičnoj kući u Žejincima nadomak Zaprešića i oboje su tada bili poprilično alkoholizirani. Nakon svađe i tučnjave uzela je sablju ručne izrade te Jurišića ubola u grudni koš i u srce, prenose hrvatski mediji.

Sudija Ivan Turudić je u martu prošle godine izrekao presudu ispod zakonskog minimuma obrazlošivši to nizom olakotnih okolnosti, poput ranije neosuđivanosti, činjenice da se ubistvo dogodilo nakon što su se oboje posvađali i potukli, iskrenog kajanja te zato što je Martišković u trenutku ubistva bila bitno smanjeno uračunljiva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije