Hrvatska: Dvije nove žrtve koronavirusa, stigao avion s 60 tona pomoći iz Kine

Anadolija
Hrvatska: Dvije nove žrtve koronavirusa, stigao avion s 60 tona pomoći iz Kine

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je u protekla 24 sata novodetektiranih 66 COVID bolesnika, a zabilježena su i dvije nove smrti od koronavirusa.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je tijekom protekla 24 sata u Hrvatskoj potvrđeno 66 novooboljelih od koronavirusa, što je ukupan broj od 1.600 bolesnika do sada.

Učinjeno je 16.831 testiranje, od čega 690 u zadnja 24 sata, što daje postotak bolesnih od 9,77 posto, kazao je Beroš.

"Nažalost, od jučer imamo dva novopreminula bolesnika na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu i to su bolesnici muškog i ženskog spola, 66 i 70 godina, koji su kronični bolesnici, što daje ukupan broj preminulih od 23. Na respiratoru imamo 34 bolesnika, dva su nova u bolnici u Koprivnici", izvijestio je Beroš.

Hospitaliziranih je ukupno 367, što je 10 više u odnosu na subotu. Oporavljenih i puštenih iz bolnice je 15 više u odnosu na subotu, ukupno ih je 256, a kod kuće je 35 novoozdravljenih što je ukupno 117, tako da je 373 ukupno oporavljenih u Hrvatskoj do sada.

Ministar Beroš je izvijestio kako je u Hrvatsku avionom iz Kine jutros pristiglo 60 tona zaštitne opreme vrijednosti gotovo šest milijuna dolara, uključujući i transport koje su stigle suradnjom najviših političkih dužnosnika Hrvatske i Kine.

vlada_hrvatske_kina.jpg - undefined

Foto: Vlada Hrvatske

"Let je bio direktno iz Šangaja i samo je prvi u nizu od šest ili sedam letova koji će se u sljedećem periodu ostvariti", najavio je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osudio je napad na novinarku koji se dogodio jutros prilikom uskrsne svete mise u Sirobuji, u Dalmaciji, pritom osudivši i okupljanje u lokalnoj crkvi. Novinarska je napadnuta od strane nekoliko muškaraca u crkvi jer je mobitelom pokušala snimiti događaj okupljanja u crkvi unatoč zabranama.

"Napad na novinarku najoštrije osuđujemo, napadnuta je u crkvi na najveći katolički blagdan samo zato što je pokušala raditi svoj posao", kazao je Božinović.

Poručio je kako će zbog kršenja odluke o zabrani okupljanja biti izviješten Stožer civilne zaštite na razini županije, nadležni inspektorat te Splitsko-makarska nadbiskupija, a obavit će se i kriminalističko istraživanje pri čemu su uhićena dvojica muškaraca, počinitelja koji su pri napadu ozlijedili novinarku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije