Hrvatska carina zaplijenila avion vlasnika TV Pink Željka Mitrovića

Radiosarajevo.ba
Hrvatska carina zaplijenila avion vlasnika TV Pink Željka Mitrovića

Hrvatska carina zaplijenila je na zagrebačkom Aerodromu Franjo Tuđman avion AirPinka u vlasništvu Željka Mitrovića, medijskog mogula i vlasnika televizije Pink.

Ovu informaciju za Večernji list potvrdili su u Odvjetničkom društvu Dragičević i partneri, koje u Hrvatskoj zastupa te dvije aviokompanije u sporovima s Carinskom upravom.

I dok je Cessna Infinity Aviationa, koja je iz Madrida u Zagreb prevozila nogometaša Matea Kovačića i njegovu suprugu Izabel, zadržana u subotu, hrvatski su carinici avion AirPinka koji je letio iz Londona u Zagreb zaplijenili sedam dana prije.

Dorotea Jurčić iz Odvjetničkog društva Dragičević i partneri kaže da je i u slučaju AirPinka i u slučaju Infinity Aviationa kapetan zrakoplova bio priveden te pušten iz pritvora nakon plaćanja jamčevine od 6000 kuna.

Protiv obojice kapetana izdani su prekršajni nalozi. Jurčić tvrdi da je Carinska uprava u oba slučaja pogrešno primijenila zakonodavstvo RH i EU te da su letove te dvije aviokompanije protumačili kao kabotažu, tj. da su to bili letovi unutar jedne države. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije