Hrvatica na Jadranu napala konobara koji je iz Srbije i objavila jezivu poruku: "E, Srbine..."

18
Radiosarajevo.ba
Hrvatica na Jadranu napala konobara koji je iz Srbije i objavila jezivu poruku: "E, Srbine..."
Foto: Facebook / Plaža, ilustracija

Žena iz Hrvatske objavila je na društvenim mrežama da je brutalno ispsovala i izvrijeđala konobara zato što je iz Srbije, pišu srbijanski mediji i prenose navodni FB status neimenovane Hrvatice.

"Sramno i skandalozno", pišu tamošnji mediji.

"Kako sama navodi, konobar joj je rekao da u tom lokalu ne može da boravi samo u kupaćem kostimu i da, po pravilu, mora na sebi imati i majicu. Nju je, kako priznaje, pogodilo to što joj se obratio na srpskom jeziku, a ne njegov zahtjev. Jer, priznaje ona, da joj je sve to rekao na hrvatskom, bez pogovora bi ga poslušala.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Ta žena se ponosi sramnim činom i navodi da mu je "skinula od Boga do majke" i da nije htjela niti da ga posluša niti da napusti lokal. Također, ona je dodala kako je planirala da i dan kasnije dođe u isti lokal, odjevena na isti način, u inat konobaru iz Srbije.

Sudeći prema njenim navodima, nemili događaj odigrao se na hrvatskom primorju", navode mediji, ne navodeći gdje su našli spomenuti status.

Komentar hrvatice
Foto: Screenshot/Facebook: Komentar hrvatice

Dodajmo da ove godine veliki broj srbijanskih državljana boravi na Jadranu, i nisu imali problema. Dobrodošli su kao i svi drugi turisti. Također, i veliki broj srbijanskih radnika radi u našem turizmu i možemo im također zaželjeti dobrodošlicu.

Ukoliko je ovaj komentar istinit, ova gospođa koja je to pisala zaslužuje samo prijezir i osudu. Takvo pisanje i ponašanje je zaista sramno, ali nije slika Dalmatinaca i drugih hrvatskih građana, to je samo incident jedne duboko nesretne žene, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije