Hrvat koji je gol šetao Rimom hospitalizovan u bolnicu

1
Radiosarajevo.ba
Hrvat koji je gol šetao Rimom hospitalizovan u bolnicu
Foto: Instagram / Izazvao je velike incidente u Rimu

Nevjerovatne vijesti stigle su jučer iz Italije gdje je hrvatski vaterpolist Sven Augusti (22) napravio nesvakidašnji incident.

Mladić koji je ljetos iz riječkog Primorja prešao u Lazio, hodao je gol po Via del Foro Italico, širokoj i prometnoj ulici u sjevernom dijelu Rima koja vodi do sportskog kompleksa gdje se nalazi Olimpijski stadion.

Pri tome su ga izbjegavali motociklisti i automobili, ali u tom izbjegavanju je jedan automobil doživio nesreću te su vozač i suvozač u dobi od 22 i 23 godine ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Nakon što su došli karabinjeri (lokalna policija grada Rima), Augusti Santini je navodno napao policijske službenike nakon čega je priveden.

Danas se oglasio njegov klub Lazio i objavio da je Augusti u bolnici.

"Naš igrač Sven Augusti trenutno je hospitaliziran u zdravstvenoj ustanovi radi pregleda. Nakon prvih nalaza, utvrđeno je da je naš igrač negativan na alkohol i drogu. Napominjemo da je Sven nakon dolaska ljetos u Italiju, uvijek imao stav uzornog sportaša i isticao se ponašanjem i predanošću poslu. Uvijek otvoren za razgovor, s iskazanom željom za učenjem i usavršavanjem. U očekivanju daljnjih informacija, Lazio poziva na poštivanje privatnosti sportista te da se ne podliježe plasiranju neprovjerenih i potencijalno klevetničkih informacija", stoji u saopštenju rimskog vaterpolo kluba Lazio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije