Horor u Zagrebu: Par se dva mjeseca iživljavao na ženi

Radiosarajevo.ba
Horor u Zagrebu: Par se dva mjeseca iživljavao na ženi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Zbog sumnji da su u protekla dva mjeseca držali 31-godišnju djevojku kao seksualnu robinju te je uz prijetnje tjerali da se prostituira, policija je uhitila 39-godišnju ženu i 45-godišnjeg muškarca s područja Zagreba. Policija tvrdi da su djevojci početkom februara osumnjičenici uzeli dokumente, novac i mobitel te je prisiljavali na prostituciju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 31-godišnjakinje te zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka februara do 14. aprila 2020. godine upotrebom sile i prijetnje, oduzimanjem osobnih dokumenata, mobitela i novčanih sredstava za život, na taj način ostvarili nadzor nad oštećenom, a sve s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi iskorištavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.

Osumnjičeni su, sumnja se, na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala spolne odnose na raznim adresama. Na taj način oštećena je od početka februara do 14. aprila 2020. godine pružila spolne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobiven od pružanja spolnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak 17. aprila 2020. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihova prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakirane u više manjih plastičnih omota.

U subotu 18. aprila 2020. godine osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, javlja Jutarnji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije