Horor u Srbiji: Dječakovi jezivi crteži otkrili ko ga je seksualno zlostavljao

Radiosarajevo.ba
Horor u Srbiji: Dječakovi jezivi crteži otkrili ko ga je seksualno zlostavljao
Pinterest / Crkva u Trsteniku
Dječaku iz Kruševca (Srbija) kojeg je stric, inače sveštenik, prema riječima majke, seksualno zlostavljao kada je imao samo dvije i po godine ovaj stravičan događaj izazvao je niz psiholoških trauma.

Sveštenik Kruševačke eparhije D. S. optužen je za nedozvoljene spolne radnje nad svojim dvoipogodišnjim bratancem. Protiv njega je javno tužilaštvo u Trsteniku podiglo optužnicu, a proglašen je krivim za nasilje u porodici u građanskoj parnici i zabranjen mu je prilaz dječaku na manje od 50 metara.

Prema navodima optužnice, grubo seksualno zlostavljanje dječaka počelo je polovinom aprila 2014. godine i trajalo je osam mjeseci, skoro svake nedjelje koju je mali dječak provodio “kod čiče” u Parohijskom domu, gde je optuženi stanovao.

Razvedena sam, a naš sin je vikendom išao kod oca. Moj bivši muž je odlazio na pecanje, a dečak je ostajao sa stricem. Posle nekoliko meseci poverio mi se kako ga 'čiča presvlači', da su se zajedno tuširali, gde je sveštenik zatražio od njega da mu sapuna određeni deo tela“, rekla je za Blic M. S., majka zlostavljanog dječaka.

Na optužbe je stric, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, u svojim izjavama govorio kako su oni jedna “harmonična porodica” u kojoj je mališan rado provodio vrijeme, dok su dječakovo ponašanje i crteži govorili drukčije.

„Jednog dana me pozvala vaspitačica iz vrtića i zamolila da dođem ranije jer psiholog ustanove želi da razgovaramo. Kada sam otišla, rekli su mi da su zabrinuti zbog crteža koji je nacrtao. Dok su druga deca crtala vesele šarene stvari, crtež mog sina je bio sav crn.  Kuća, leptiri, sunce… sve je bilo obojeno strašnom crnom bojom. Tada sam im ispričala kroz šta prolazimo…“, kaže majka dječaka M. S. za VOICE.

Prema navodima jednog od vještačenja, “na crtežima je stric izdvojen iz porodice, osjenčen i obojen crnom bojicom, uz komentare da je on opasan, bezobrazan i da ga treba zatvoriti”.

„U želji da ga razveselim, jednog dana smo otišli u cirkus. Sve je bilo lepo dok nije na red došao klovn, koji je u sklopu svog nastupa iz šale kao svlačio pantalone dečacima iz publike. On je u tom momentu počeo histerično da vrišti i da se trese od straha, tražeći da ga vodim kući“, kaže majka dečaka, napominjući da je ovakvih napada bilo u više navrata.

Jezive stvari koje je mališan doživljavao kod strica otkrivane su postepeno. Čim se javila prva sumnja na seksualno zlostavljanje, ona je, kako kaže, pokušala spriječiti dalje posjete stricu, međutim otac, s kojim dijeli starateljstvo nije se slagao. Iz posjeta stricu, koje su se uprkos protivljenju majke nastavile, dječak se sve češće vraćao snužden i uplašen, a čak je u jednom periodu počeo i mucati.

Dan kada se mališan, nakon jedne od posjeta stricu, vratio kod mame mokre kose koja je neobično mirisala i rekao da je “čiča piškio po njemu”, M. S. ga je, zgrožena i preplašena, odmah odvela kod pedijatra.

Pedijatar ih je uputio kod psihologa i psihijatra. S izvještajima specijalista, kojima je mališan ponovio istu priču, M. S. je otišla u policiju. Đakon je uhapšen istog jutra, i to u momentu dok je držao čas vjeronauke osnovcima.

Uslijedila je policijska istraga, a skoro istovremeno M. S. je pokrenula i privatnu tužbu protiv njega. Sveštenik je istog dana, nakon što je pred policijom sve negirao, pušten iz pritvora i nastavio normalno živjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije