HDZ objavio dvije fotografije Milanovića u BiH: 'On je vrhovni lažljivac...'

2
Radiosarajevo.ba
HDZ objavio dvije fotografije Milanovića u BiH: 'On je vrhovni lažljivac...'
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Na najnoviju Facebook objavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića reagirao je i HDZ Hrvatske na društvenim mrežama.

Oni su Milanovića, između ostalog, nazvali da je "vrhovni lažljivac" te podvukli da je kao premijer prespavao sve prilike da se založi za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, objavili su dvije fotografije Milanovića u BiH gdje se nalazi na predizbornom skupu SDP-a u društvu Željka Komšića i Zlatka Lagumdžije.

Salkić: Dodik i njegovi sljedbenici trebaju saopštiti svom narodu istinu i povesti ga putem katarze

Salkić: Dodik i njegovi sljedbenici trebaju saopštiti svom narodu istinu i povesti ga putem katarze

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Milanović, ljubomoran i iskompleksiran, još se ne miri s činjenicom da se premijer Andrej Plenković izborio za korištenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti sve do lipnja 2023. godine. Ogorčenost i jal toliko su uznapredovali da ,'šampion' korištenja fondova sa svega devet posto ugovorenih sredstava i promatrač bez ikakvog utjecaja na kraju stola na sastancima Europskog vijeća (u mandatu 2011.-2015.) sada još i docira drugima o članstvu.

Dok vrhovni lažljivac Milanović svojim istupima blamira i nanosi joj štetu iz sedmice u sedmicu, predsjednik naše #VladaRH stalno se na i globalnoj razini bori za nacionalne interese i za ostvarenje strateških ciljeva i projekata za hrvatski narod.

Milanović se 2020. sjetio da postoje Hrvati u BiH. Kao predsjednik #SDP ponižavao ih je i negirao, među ostalim i zdušno podržavajući svog druga Željka Komšića i navijajući da im drugi narod nameće političke predstavnike, dok je kao premijer, lijeno i nezainteresirano, prespavao sve prilike da se založi za njih i ukaže na njihov neravnopravan položaj. Umjesto da i dalje šteti našim sunarodnjacima u , bilo bi bolje da napokon odgovori: Zašto odbija Grbina, koji koristi naknade koje ne bi smio, nazvati 'banditom' i 'razbojnikom'?", odgovorili su iz HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije