Havarija u tehnici, prekinuto emitiranje dnevnika na HRT-u

Radiosarajevo.ba
Havarija u tehnici, prekinuto emitiranje dnevnika na HRT-u
Tokom emitiranja dnevnika na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) subotu navečer je došlo do prekida koji je trajao oko 12 minuta, a televizija se izvinila gledateljima.

Dnevnik HTV-a počeo je u 19 sati ali bez tona, emitirale su se u tišini najave priloga. Dva minuta kasnije nestala je i slika koja se pojavila poslije deset minuta, a tada se čuo i ton.

Potom se javnosti obratila urednica i voditeljka Mirjana Posavec.

"Poštovani gledaoci, dobro večer još jednom. Ovaj put javljamo se iz drugog studija. To su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo. Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici zbog čega ponovno počinjemo s dnevnikom i prvim prilogom", objasnila je ona. 

HRT je kasnije uputio izvinjenje gledaocima zbog prekida u emitiranju Dnevnika HTV. 

"Zahvaljujući brzoj reakciji mjerodavnih službi te uredničke i tehničke ekipe, emisija je u svega nekoliko minuta u cjelosti premještena u studio dnevnih informativnih emisija Četvrtog programa Hrvatske televizije (HRT - HTV 4) iz kojega je uspješno nastavljeno njeno emitiranje", navodi se u izvinjenju. 

Televizija se zahvalila gledateljima na razumijevanju i zaposlenima na brzoj reakciji zahvaljujući kojoj je u veoma kratkome roku omogućeno premještanje emisije i njeno dalje nesmetano emitiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije