Harun Kurić nakon incidenta u Crnoj Gori: "Napali su nas bez razloga"

7
Radiosarajevo.ba
Harun Kurić nakon incidenta u Crnoj Gori: "Napali su nas bez razloga"
Foto; Printscreen / TikTok / Harun Kurić

Jedan od pretučenih sportista iz Sarajeva Harun Kurić ispričao je da ih je sinoć pet nepoznatih momaka napalo bez razloga, kao i da nisu imali namjeru da bilo koga isprovociraju.

U izjavi za crnogorsku TV E poručuje da je "razočaran u omladinu" kao i da "ne bi trebalo na ovaj način da se odnosimo jedni prema drugima". Ipak, sarajevski mladi sportista kaže da ga ovaj događaj neće pokolebati, te da se raduje novim takmičenjima i boravku u Crnoj Gori.

Napadnuti maloljetnici su članovi AK Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme. Kurić je rekao da ima dvije posjekotine na potiljku i par masnica, ali da to nije ništa u poređenju s povredama njegovog kolege koji ima frakturu lica.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

"Kada smo kupovali grickalice, sokove, došlo je pet nepoznatih lica, pet momaka naših godina, koji su nas napali bez razloga. Niti smo šta rekli, niti smo imali ikakvu namjeru da ikog isprovociramo. Imam jednu ili dvije posjekotine iza glave, imam par masnica po licu, ali to nije ništa toliko ozbiljno koliko je jaranu. On ima više fraktura jagodične kosti, vilice i mezijalne kosti", rekao je Kurić za TV E.

Harun kaže da je bilo pet napadača koji im nisu poznati i s kojima prethodno nisu razgovarali. Vjeruje da su iz naselja Šušanj u kojem je klub smješten, te da su znali da su iz BiH.

"Mi smo se vratili natrag u hotel. Gazdarica hotela je pozvala policiju, koja je jako brzo došla. Oni su nas povezli do ambulante gdje su nas provjerili povrede, pa su nas uputili u boolnicu da nam detaljno to snime i pogledaju povrede. Tada su otkrili na CT-u da kolega ima frakturu lica", kazao je mladi bosanski sportista, inače sin novinarke Arduane Pribinje i pjevača Al Dina Kurića.

Kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su napali i ozlijedili mlade sportaše iz BiH

Kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su napali i ozlijedili mlade sportaše iz BiH

Poručuje da je razočaran u omladinu: "Malo sam razočaran u našu omladinu. Ne bi trebali ovako da komuniciramo, da se odnosimo jedni prema drugima na ovaj način, da se vrijeđamo na nacionalnoj osnovi. Trebalo bi svi da budemo raja."

Nakon ove izjave oglasio se i na TikToku, gdje možete pogledati njegovu cijelu izjavu:

@harun_kuric

Veoma je zastrašujuća situacija u kojoj smo bili. 🙁 Ne želim nikom ovakav incident koji se desio nama. Raja molim vas čuvajte se ovakvih situacija, nemojte ih provocirati i probajte najbolje što možete da ih izbjegnete. Hvala Bogu dobro smo i nadamo se najbržem oporavku. #harunkuric #foryoupage #foryou #fy #fyp #foryoupageofficial

♬ original sound - 𝑯𝒂𝒓𝒖𝒏 𝑲𝒖𝒓𝒊𝒄

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije