Kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su napali i ozlijedili mlade sportaše iz BiH

1
Fena
Kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara koji su napali i ozlijedili mlade sportaše iz BiH
Foto: PrtScr / Jedna od žrtava je i sin Arduane Pribinje

Podnijeta je kaznena prijava protiv četiri maloljetnika iz Bara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, priopćeno je iz Uprave crnogorske policije.

"Sinoć oko 20,50 sati barska policija je obaviještena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom više osoba. Na mjesto događaja upućeni su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar koji su došli do saznanja da su u događaju sudjelovali maloljetni državljani Bosne i Hercegovine, stari 17 i 14 godina, a koji su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napadnuti od strane nekoliko njima nepoznatih osoba", kaže se u policijskom priopćenju, javlja portal RTCG.

Maloljetnici su, kako ističu iz policije, upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja liječničke pomoći, nakon čega su prevezeni u Opštu Bolnicu u Baru, gdje je jednom od oštećenih maloljetnika konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu prijeloma nosa i vilične kosti te je transportiran u Klinički centar Crne Gore na daljnju hospitalizaciju.

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Novinarstvo je profesija u kojoj stres nikad ne prestaje: Kada potražiti psihološku pomoć?

Policija je, kako su naveli, poduzela niz aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikacije osoba koja su napala maloljetne bh. državljane te identificirala četiri maloljetnika iz Bara od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

"S događajem je upoznat tužitelj za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem nalogu će protiv dva maloljetnika stara 15 i dva maloljetnika stara 17 godina, svi iz Bara, biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo nasilničko ponašanje u sticaju s kaznenim djelom teška tjelesna ozljeda", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, novinarka Arduana Pribinja ranije je na Twitteru potvrdila da je jedna od žrtava bila i njen sin Harun. 

Užas u Crnoj Gori: Huligani napali sportiste iz Sarajeva

Užas u Crnoj Gori: Huligani napali sportiste iz Sarajeva

"Grupa od 5 huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti", napisala je.

Također je navela da su napadači od ranije poznati policiji, te da su privedeni.

"Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno. Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bili svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa sto bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski", zaključila je novinarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije