Haradinaj proglasio pobjedu: Kosovo je položilo ispit

Radiosarajevo.ba
Haradinaj proglasio pobjedu: Kosovo je položilo ispit
/ Foto: infokusi

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je večeras pobjedu koalicije PAN, a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

On je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija Pan ubjedljivo pobjedila.

"Jasna odluka obavezuje vladu Kosova", poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit zemlje, piše Blic.

Koalicija PAN osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija Klan Kosova pozivajući se na izlazne ankete.

"Kosovo je položilo ispit. Čestitam na izborima, Kosovo", rekao je Haradinaj ocjenjujući da su ovi izbori najbolji ikada održani na Kosovu.

Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredeljenje mogla da osvoji 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 odsto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije