Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

2
Radiosarajevo.ba
Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama
Foto: Collage / Nevrijeme u Slavonskom Brodu

U Slavonskom je Brodu u četvrtak, 2. maja, počelo je nevrijeme oko 17 sati. Pala je velika količina kiše, ali i sitnog leda koji je zabijelio tlo.

Slavonski Brod zabilježio je velike količine padavina. Zbog obilne kiše koja je padala pola sata, mnogim su cestama jurile bujice, a voda se zadržala i na livadama te poljima.

Uz kišu, neko je vrijeme padao i sitniji led, također obilan, zbog čega se nakratko zabijelilo tlo.

Potraga za novcem i pljačkašima i dalje traje: Objavljen identitet uhapšenog Gruzijca

Potraga za novcem i pljačkašima i dalje traje: Objavljen identitet uhapšenog Gruzijca

U videoprilogu je moguće vidjeti kako je bilo tokom kraćeg nevremena koje će za posljedicu imati brojne intervencije žurnih službi. Vatrogasci će, neminovno, i ovaj put spašavati podrume te ispumpavati vodu iz dvorišta porodičnih kuća.

Kao i ranije za ovakvih nevremena, podvožnjakom Gupčeva-Kumičićeva koji iz centra grada vodi prema naselju Mali Pariz, trenutno nije moguće proći vozilima, javlja Jutarnji.hr.

☎️Županijski centar 112 Slavonski Brod ➡ u popodnevnim satima područje Slavonskog Broda zahvatilo je nevrijeme praćeno...

Posted by Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH on Thursday, May 2, 2024

Slavonski Brod se zabijelio od leda, a ulice zaplivale u bujicama od obilne kiše ovog poslijepodneva u kratkom i jakom...

Posted by Radio Brod on Thursday, May 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije