Haos u Zagrebu: Policija pozvala građane da ne izlaze iz kuće

Radiosarajevo.ba
Haos u Zagrebu: Policija pozvala građane da ne izlaze iz kuće
Foto: Patrik Macek / Pixsell / Nevrijeme u Zagrebu

Policijska uprava zagrebačka upozorila je jutros građane prijestolnice Hrvatske da zbog jakog i olujnog vjetra na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije bez potrebe ne izlaze na otvoreno.

"Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje", rekli su iz policije.

Jak vjetar jutros je na području Zagreba rušio stabla, reklame, suncobrane tokom cijele noći, čupao je krovove, a nastavio je u jutros.

Samo tokom noći vatrogasci su imali preko 100 intervencija.

"Od jučer do ranih jutarnjih sati odrađeno je 140 intervencija i radi se na njih još 20. Prvo se odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi nakon čega slijeda intervencije na prometnicama. Broj telefona 193 je pretrpan pozivima i molimo Vas da zovete u slučaju krajnje nužde. Molimo predstavnike medija da ne zovu jer opterećuju djelatnike u centrali", napisali su vatrogasci na Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije