Haos u Makarskoj: Zaštitari se potukli s prodavačem kukuruza

5
Radiosarajevo.ba
Haos u Makarskoj: Zaštitari se potukli s prodavačem kukuruza
Foto: Slobodna Dalmacija / Nezapamćen sukob u Makarskoj

Makarska je tokom posljednjih nekoliko godina počela "voditi bitku" s kupačima koji noću na plaži ostavljaju svoje peškire kao "rezervaciju" za jutarnje mjesto na kupalištu, ali i s prodavačima kukuruza, krofni i stolnjaka duž obale.

Međutim, borba s prodavaocima kukuruza otišla je predaleko pa su se tako na šetnici glavne gradske plaže zaštitari firme "Bilić-Erić" potukli s mladim prodavačem.

Ako se pitate zašto red na plaži kao i do sada ne uvode komunalni redari, onda ćemo vam reći da je ta zadaća od lani pripala licenciranim čuvarima spomenute firme.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Ljetni angažman četvorice "čuvara plaže" provodi gradska firma "Makarska obala" u čijem se resoru nalaze lučki poslovi, od priveza i odvoza brodova, preko pomorskih agencijskih poslova, do održavanja plaža. Zaštitari su se s trgovcem najprije verbalno sukobili, a onda i potukli usred bijela dana ispred kafića na šetnici uz kupalište.

Razbijale su se i čaše naočigled zapanjenih turista i građana tog mjesta, i to, kako piše Slobodna Dalmacija, kada su čuvari od prodavača hrane zatražili na uvid ličnu iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu.

Prema službenom izvješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, makarski policajci zaprimili su dojavu kako su zaštitari koje je angažirala lokalna vlast za nadzor na plaži, zadržali jednu osobu koja je obavljala prodaju kukuruza.

"Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je kako u događaju nema elemenata kaznenog dijela koje se progoni po službenoj dužnosti ni prekršaja čije sankcioniranje je u nadležnosti policije.

U odnosu na postupanje zaštitara prema osobi, Policijska stanica Makarska izvijestiti će Ravnateljstvo civilne zaštite u Splitu. Na mjesto događaja izišao je i komunalni redar", navodi se u odgovoru Policijske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije