"Još jedan biser iz Dalmacije": Gosta naljutio 'detalj' s računa

0
Radiosarajevo.ba
"Još jedan biser iz Dalmacije": Gosta naljutio 'detalj' s računa
Foto: Canva / Račun iz Splita

Hrvatska obala za mnoge je najljepša na svijetu, pa nije ni čudo što će mnogi iskoristiti priliku kad su na godišnjem odmoru i svratiti u obližnji restoran kako bi u dobrom društvu uživali u dobroj hrani.

Međutim, jednom gostu splitskog restorana obrok je prisjeo zbog jednog detalja na računu.

"Evo još jedan u nizu bisera Dalmacije. Ako kojim slučajem naručite maslinovo ulje za začinit ribu ili salatu... To vam se plaća od danas, 7,50 kn za par kapi ulja dodano na neukusni crni rižot. Jedite salatu i ribu bez ulja", poručio je čitatelj Večernjeg koji je poslao račun.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Podsjetimo da se gosti ovog ljeta žale na previsoke cijene u ugostiteljskim objektoima na Jadranu.

Tako je Večernji prije nekoliko dana pisao da je capuccino u jednom kafiću u Opatiji 38 kuna (oko 10 KM). To nije sve jer dva sendviča, tri croissanta, sok od jabuke, Coca-Cola, gazirana voda i dva cappuccina u hotelu u Opatiji koštaju čak 517 kuna (oko 133 KM).

S druge strane, ugostitelji iz Splita se žale da turisti većinom žele picu ili hamburger te da su morali promijeniti jelovnik kako bi se, kako kažu, prilagodili onome što pekara nude.

Ugostitelji kažu da se polako gubi 'family klijentela' odnosno gosti srednje i visoke klase i da većinom iz Europe dolazi omladina željna provoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije