Grlić Radman: Neutemeljeno je izjednačavati ulogu Hrvatske i Srbije u ratu u BiH

/ Komentari (42)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Panzer

Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!!

UKIDANJE ETNIČKE ČEETNIČKEE!!!!

OBAVEZNO UKIDANJE ČEETNIITETA!!! NE MOŽE POSTOJATI VIŠE TVOREVINA ZASNOVANA NA GENOCIDU, SILOVANJU, PROGONIMA, MUČENJIMA, PLJAČKANJU, UBIJANJU DJECE... TO TREBA PROMTNO IZBRISATI IZ POSTOJANJA!!!!

karrabaja bili ste gori od četnika

Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!! ka Panzer

Lijepa vaša

jedino što povezuje muslimane i hrvate, od 90tih godina, je rušenje Jugoslavije pod patronatom Njemacke. Vezanje zastava, nelegalni referndum, i na kraju sukob u Hercegovini.

Kiki

Pročitaj presude sudova HR je izvršila agresiju i to je činjenica koju niko ne može promjeniti.HR vojska je srušila stari most otvarala logore mučili i silovali.Sve donacije oružja ste krali dobili ste donacije za izbjeglice . Laž je odlika srba a lagati nije lijepo.

NISTA NEMA TOCNIJE!!!

Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!! ka Panzer .................... Cast mnogima, ali dosta Muslimana ima koji ce mrzit Hrvate i Hrvatsku cak i vise nego Srbe i Srbiju, iako je jasno ko ih je nagrdio u ratu. Tri desetljeca se pitam zasto i najblize sto sam uspio prici odgovoru je slicnost mentaliteta. Muslimani se lakse poistovjecuju sa Srbima, nego sa Hrvatima. Ovi potonji su njima nerazumljivi, daleki, odmah su zato ¨hinjavi¨, ¨latini¨ itd. Nesto od ovoga sam osjecao jos kao mladic, pa i ranije kao dijete u onom sistemu po skolama u Sarajevu. Kad bih rekao stoL, ili soL, bio bih korigiran od strane uciteljice / nastavnice, a djeca u razredu bi se smijala...

muslimani Hrvati i Srbi u Bosni je l?

.................... Cast mnogima, ali dosta Muslimana ima koji ce mrzit Hrvate i Hrvatsku cak i vise nego Srbe i Srbiju, iako je jasno ko ih je nagrdio u ratu. Tri desetljeca se pitam zasto i najblize sto sam uspio prici odgovoru je slicnost mentaliteta. Muslimani se lakse poistovjecuju sa Srbima, nego sa Hrvatima. Ovi potonji su njima nerazumljivi, daleki, odmah su zato ¨hinjavi¨, ¨latini¨ itd. Nesto od ovoga sam osjecao jos kao mladic, pa i ranije kao dijete u onom sistemu po skolama u Sarajevu. Kad bih rekao stoL, ili soL, bio bih korigiran od strane uciteljice / nastavnice, a djeca u razredu bi se smijala... ka NISTA NEMA TOCNIJE!!! Bosanski katolici su rvatine po velikonacionalnom receptu a pravoslavci srbende a bosanski muslimani tursko smece? Pa koja je razlika izmedju srbenda i kuratina vjestackih iredenti? Nikakva.

Uuuu

Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!! ka Panzer Pitaj bogo****c-U- i Daria Kordica.

Hahhaha

jedino što povezuje muslimane i hrvate, od 90tih godina, je rušenje Jugoslavije pod patronatom Njemacke. Vezanje zastava, nelegalni referndum, i na kraju sukob u Hercegovini. ka Lijepa vaša Rusenje federalnih institucija od 1983. do izglasavanja nelegalnog ustava Sebije 28.9.1990. su izglasali Bosanci i Hrvati? Cekaj jesu li Bosanci podmitili Badintera da zakljuci kako je raspad Yu izazvalo urusavaneje federalnih institucija a ne odvajanje nekadasnjih federalnih cjelina?

Guest

Naravno da nije isto Srbija je najavljivala i uradila šta je uradila, dok je Hrvatska u najtežem trenutku zabila nožu leđa Bosancima. Eto Bosanci budale, malo im jedan protivnik.

Nbs

Stasau u akciji prikrivanja tragova

Dežurni

Grad Bihać je zamalo slijedio sudbinu Srebrenice, ali dodje UZP- Hrvati na poziv Alije i spasiše ljude od pokolja. I zato danas pljucc u lice .

Spasenje ko u Ahmicima?

Grad Bihać je zamalo slijedio sudbinu Srebrenice, ali dodje UZP- Hrvati na poziv Alije i spasiše ljude od pokolja. I zato danas pljucc u lice . ka Dežurni

Haha

Vi iz HDZ-a ste ničim izazvani sponzorirali rezoluciju turskoj mladunčadi. Sada lijepo pojedite sav izmet koji vam isti serviraju. U slast!

alf

ja sam bio u mostaru, a uloga treba biti izjednacena. jedina razlika je da velika vecina u srbiji podrzava agresiju i ubijanja, a velika vecina u hrvatskoj je protiv takve uloge hrvatske. a to je krucijalna razlika. dalje, ne zaborvite da je 300000 muslimana moglo sa srbima poci na hrvatsku. sta bi bilo tada sta mislite. plus 120000 srba koji su zauzeti na bosanskim ratistima. i na kraju u hrvatskoj je zivjelo vise srba nego u bih. gdje im je entitet??? ili je to zbog toga sto tu nisu muslimani vecina.

Hehehehe krscanski pseudocionisti

Vi iz HDZ-a ste ničim izazvani sponzorirali rezoluciju turskoj mladunčadi. Sada lijepo pojedite sav izmet koji vam isti serviraju. U slast! ka Haha Lijepo kusate vnago sto ste izasrali samo su vam male kasike. Slavenska arijevska raso kuroatska i ☦🐒 daeshu, pravoslavni narode Izrailski nakon Kosova.

Dijelis porciju sa -U- bratom?

Vi iz HDZ-a ste ničim izazvani sponzorirali rezoluciju turskoj mladunčadi. Sada lijepo pojedite sav izmet koji vam isti serviraju. U slast! ka Haha Krscansko milosrdje na djelu.

***

***

***

***

Haha

Krscansko milosrdje na djelu. ka Dijelis porciju sa -U- bratom? ne jedem po muslimanskim receptima. Nego, turska zahvalnost na djelu?

Naravno da ne

Naravno da ne, hrvati su pocinili strasne zlocine po citavoj bih, a jos ivise zlocina vi pocinili da ih nije sprijecila hrabra voska republike srpske

Koji pokvareni bezobraznik

Cuj on se nesto cudi?! Koliko su samo godina zatvorske kazne dobili presudjeni hrvatski a i bosanski katolici - inace osudjeni kao ratni zlocinci! Naravno da su isti kao i nacionalisti iz Srbije, mozda i gori jer sve rade podmuklo i zakamuflirano! I otkud on u Stocu, sta li tamo huska?!

nasvasta

Isto bi uradili da ste bili vojno jači.

BABABOBOBIBIBUBU

Vi iz HDZ-a ste ničim izazvani sponzorirali rezoluciju turskoj mladunčadi. Sada lijepo pojedite sav izmet koji vam isti serviraju. U slast! ka Haha Imamo mi dovoljno i za tebe ;) U slast haha ahahahaaaa

Zar nije

ka Spasenje ko u Ahmicima? U bihacu je izvrsen pokolj i u proteklom i u drugom svetskom ratu.u bihacu su srbi bili vecina stanovnistva, a sada ih nema.

Dudek JOZA BRAVAR

Rs JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI TERORISTIČKI KALIFAT NASTAO NA GENOCIDU NAD HRVATIMA I BOSNJACIMA ZAHVALJUJUĆI DOGOVOR iz Karadjordjeva ,marta 1991,TUDJMAN Milošević o podjeli Bosne i rasturu JUGE radi podjele Bosne i uništenja Bosnjaka kao nekakvih muslimana TURAKA

Dudek JOZA BRAVAR

Za rvatsku bez srba svetosavskih terorista njofra je zrtvovao 250 000 Porvacenih Bosnjaka KATOLIKA Bos.posavine i Krajine..onda napao srednju južnu i jugozapadnu Bosnu...gladovalo se godinu dana od 9.05.1993,ARBIH u rovovima BEZ municije,...

Trefzui

VAŠI KOMENTARI KAŽU SVE ! MRZITE HRVATE A ONI GLASAJU ZA VAS STA JE TO?! SRAM NIJE NA HRVATIMA !

Dff

>>Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!! ka Panzer<< NISU BOSNJE POPLJUVALE HRVATE VEC SRBI KOJI SU PREIZELI

Ne pominjes to sto ste nas napali 93

Radmane džabe se pravdaš,i ako je HR pomogla,naoružala i liječila muslimansku vojsku po bolnicama,Bošnjo će te uvijek popljuvati.Pomozi sirotu,na nevolju svoju!!! ka Panzer Razoruzali sve Bosnjake u Hvo u, bilo ih je dosta, formirali logore, po uzoru na *****ke, protjerali stanovnistvo i na kraju iselili hrvte iz nekih gradova. Sve sto se humanitarno cinili, sve ste debelo naplatili

Dfg

Kada je Juga nestala, sve ingerencije je preuzela Srbija, pa i vojsku JNA.

Sebija ima Ustav?

Rusenje federalnih institucija od 1983. do izglasavanja nelegalnog ustava Sebije 28.9.1990. su izglasali Bosanci i Hrvati? Cekaj jesu li Bosanci podmitili Badintera da zakljuci kako je raspad Yu izazvalo urusavaneje federalnih institucija a ne odvajanje nekadasnjih federalnih cjelina? ka Hahhaha Sad mi je sve jasno.

***

***

***

***

Brko

Gluposti prica.

***

***

i dženazli lafo-nacija ima svoj UN dan, LOL!

10. siječnja – Svjetski dan smijeha[2] 21. siječnja – Međunarodni dan zagrljaja[2] 6. veljače – Međunarodni dan nulte tolerancije prema genitalnom skraćenju žena – Ujedinjeni narodi od 2012.[6] 9. veljače – Svjetski dan pizze[7][8] zadnja srijeda – Dan ružičastih majica[2] 20. ožujka – Međunarodni dan sreće – Ujedinjeni narodi od 2012.[16] prva subota - Svjetski dan borbe jastucima[25] 2. travnja – Dan tvorova[28] 29. travnja – Svjetski dan plesa 30. lipnja – Svjetski dan asterioda[79]

***

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Brko

***

Raspad

Jugoslavije se dogodio s početkom rata u Hrvatskoj 1991. Od tu dalje nije više bilo unutrašnjih granica, već su se počele praviti nove. Iz toga možemo zaključiti da su se ratovi na ovim prostorima vodili između naroodaa. Hrvatima u BiH je već 1991. bilo sve jasno. Kad je rat uveliko počeo i u BiH, slavni vođa u SA nije znao reći ko mu s brda puca na grad. Tada je HVO već postojao kao naoružana i organizirana a vojna sila. Jedan narod-jedan front, ništa sporno. Sa zakašnjenjem se slično desilo i Bošnjacima. Zato su Bošnjaci (s hr naoružanjem) izašli iz HVO, a tu smo onda vidjeli i Sandžaklije. Ne lažimo se međusobno, tako bi (nedo Bog) bilo i u slučaju novog rata. Suvišno mi je ovo objašnjavati, ali eto...ima onih koji tada nisu ni bili rođeni, njima na znanje.

***

***

/ Najnovije