Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio ostavku

0
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio ostavku
Foto: Ringier / Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na toj funkciji.

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda", rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

"I nakon ovog čina, nastavit ću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbijedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mjera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obilježili period od kada sam došao na ovo mjesto.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

Kad Vlada Republike Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra, očekujem da kao predsjednik tog tijela također nastavim da vodim Beograd, do dana izbora i konačne provjere povjerenja za sve što smo uradili u prethodnih godinu i po dana i što tek planiramo da uradimo za dobrobit Beograda i svih naših Beograđana", izjavio je Šapić, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije