Gradonačelnica u Srbiji se na Facebooku pohvalila da je svečano otvorila WC u školi

1
A. Ka.
Gradonačelnica u Srbiji se na Facebooku pohvalila da je svečano otvorila WC u školi
FOTO: Facebook / Objava izazvala brojne komentare

Dok se u svijetu hvale odlaskom na Mjesec ili makar puštanjem u saobraćaj voza koji ide brzinom svjetlosti, kod nas na Balkanu, izgleda, ne može bez cirkusa.

"Ono što je nekada napravio Tito, ovi danas ne mogu ni da okreče", rekao je davno jedan pametan čovjek. I zaista je tako. Još uvijek se sjećamo bh. političara i institucija koje su se hvalili otvaranjem trotoara ispred Predsjedništva BiH.

Nedavno su "napredovali" pa su "punim ustima" pričali kako je pušten voz do Pazarića, pa potom i na relaciji Željezniča stanica - Podlugovi. Aplauz!

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

Bakir Izetbegović: "Tražimo od EUFOR-a da spriječi okupljanje u Srebrenici"

"Mega projekti"

Da, to su vam oni isti Podlugovi što je Čola (Zdravko Čolić op. a) opjevao u pjesmi "Stanica Podlugovi". Riječ je o pjesmi koja je bila na albumu "Šta mi radiš" objavljenom daleke 1983.!

Pametnom je i išaret dosta, reče opet jedan pametan čovjek.

Ako nam je za utjehu, nismo jedina zemlja u regiji koja ima ovakve "genijalce" na ključnim pozicijama i koji se hvale sa "mega projektima".

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović otišla je korak dalje - svečano je prije nekoliko dana otvorila nekoliko toaleta u osnovnim školama na teritoriji ove općine!

„Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 eura). Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici“, objavljeno je na Facebook stranici Sremska Mitrovica - info.

Brojni komentari

Ubrzo su uslijedili mnogobrojni komentari.

"Kakva smo jadna zemlja kada je to vijest.. Otvaranje toaleta u Lacarackoj školi... Valjda treba da bude normalno da svaka škola djeci obezbijedi toalet... To su osnovne i elementarne stvari... Užas... Znači, užas", samo je jedan od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije