Vozači, oprez: Radovi na autoputu Sarajevo-Podlugovi

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Radovi na autoputu Sarajevo-Podlugovi
Foto: Arhiv / Ilustracija

Zbog izvođenja sanacionih radova na dva mosta na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever - Podlugovi saobraća se preticajnom trakom, a zatvorena je vozna traka, upozorili su u srijedu ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik - Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce - Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci. Na putnom pravcu Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća - Trebinje.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica - Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od pet do 21 sati saobraća se nesmetano dvosmjerno. Od 21 sati do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima: Srebrenik - Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno, navode iz BIHAMK-a.

Izdvajaju i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmijenjen režim saobraćanja: Doboj - Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor - Kozarac, Grude - Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, zaključuju iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije