Gradonačelnica Supetra: Kod Kolinde je sve gluma, te lažne suze, veliko hrvatstvo

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Supetra: Kod Kolinde je sve gluma, te lažne suze, veliko hrvatstvo

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, kritizirala je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović jer "čeka policijsko izvješće" umjesto da osudi napad na Srbe u okolini Knina.

BRAVO, IVANA: Gradonačelnica iz Hrvatske očitala lekciju ustašama

Gradonačelnica Supetra široj javnosti postala je poznata kad je jasno i nedvosmisleno osudila napad na sezonske radnike iz Slavonije od kojih su neki bili Srbi. Ni ovaj put Ivana Marković nema dilema:

"Kolinda nije reagirala na napade jer je u kampanji i boji se da ne izgubi koji glas. Žena je to, koju prije svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsjednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsjednica u svom ružičastom dvorcu. Sve je to samo gluma, to bacanje na nogometaše, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo...Svaki njezin potez unaprijed je isplaniran samo sa ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji.

Što se tiče Plenkovića, zadnjih godina u RH ustaštvo je normalizirano uz blagoslov politike koju on provodi. Jedna od ostavštine europski orijentiranog i uglađenog premijera biti će što je radi svoje anemične odlučnosti mjesecima tolerirao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimirao taj pozdrav u javnost.

Oboje svojim mlakim reakcijama snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo radi toga što pripadaju drugoj vjeri ili drugačije pričaju. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem izravno utjecali na širenje nevjerojatne količine mržnje u društvu.

'Oštro osuđuju'. I točka. Samo radi bontona, pristojnosti i ničeg drugog", napisala je Ivana Marković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije