Građani Slavonskog Broda još bez pitke vode: Uskrs u redovima pred cisternama

Radiosarajevo.ba
Građani Slavonskog Broda još bez pitke vode: Uskrs u redovima pred cisternama
Građani Slavonskog Broda i okolice, njih 90 hiljada, i dalje su bez pitke vode.

Grad Slavonski Brod na svojim je stranicama obavijestio građane da se i danas mogu javljati na dežurne telefonske brojeve ako imaju bilo kakve upite oko opskrbe vodom.

Skoro stotinu hiljada stanovnika Slavonskog Broda ostalo bez pitke vode

Podsjetimo, stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina koje se opskrbljuju sa slavonskobrodskog vodocrpilišta, zbog onečiščenja ugljikovodicima nemaju pitke vode, piše Dnevnik.hr. Ona se ne može koristiti ni nakon prokuhavanja.

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske (MORH) su u subotu saopćili da pripadnici Hrvatske vojske dostavljaju pitku vodu u slavonskobrodsku bolnicu i Dom za starije i nemoćne.

"Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani u pomoći stanovništvu u Slavonskom Brodu u opskrbi pitkom vodom, dostavljaju vodu iz cisterni u slavonskobrodsku Opću bolnicu 'Dr. Josip Benčević' te u Dom za starije i nemoćne osobe. Podsjetimo, zbog novonastale situacije u Slavonskom Brodu zbog nestašice pitke vode u subotu angažirane su Oružane snage RH, pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, kao i cisterne s pitkom vodom, te će biti na raspolaganju lokalnom stanovništvu dokle god bude potrebno", saopćili su iz MORH-a.

U subotu su u Slavonskom Brodu bili hrvatski premijer Andrej Plenković i ministri iz Vlade, ali Brođani, koji godinama udišu zagađeni zrak, a sada im je zagađena i voda, nisu im se se previše razveselili unatoč danim obećanjima. Vladajućima su jasno dali do znanja da im je obećanja - dosta.

A jedna od stvari koja je rečena nakon sastanka je i da će se napraviti spoj na vodoopskrbni sustav Sikirevci-Slavonski brod te da će sve biti riješeno za desetak dana. Osim toga, Brođanima je dano jamstvo da će voda za piće, i ona u cisternama i flaširana, biti dostavljana dok god se kriza ne riješi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije