Građani ogorčeni: Zbog svadbe mladog HDZ-ovca blokirali most i palili baklje

Radiosarajevo.ba
Građani ogorčeni: Zbog svadbe mladog HDZ-ovca blokirali most i palili baklje
Brojni građani Dubrovnika ogorčeni su zbog scene koja se, tokom vikenda, dogodila nasred dubrovačkog mosta "dr. Franjo Tuđman", kada je povorka svatova, predvođena predsjednikom mladih HDZ-a, blokirala cijeli saobraćaj.

Tačnije, povorka automobila zaustavila se na samom mostu te tako neko vrijeme zaustavila saobraćaj, dok su uz zvuk automobilskih sirena prijatelji Pere Milkovića, gradskog vijećnika i mladog HDZ-ovca, zapalili baklje i pjevali.

"To kako se ponašaju lokalni HDZ-ovci je nevjerojatno. Prozivali su Andru Vlahušića za brojne loše poteze, obećavali su promjene, a sad se ni oni ne ponašaju ništa bolje. Ovo je tako bahato, misle da sve mogu. A na kraju krajeva, eto, očito i mogu", rekao je jedan čitatelj za 24sata.

Kako se navodi na vjenčanju mladog Milkovića (32) i njegove odabranice Marije bila je sva krema dubrovačkog HDZ-a, među kojima i Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika. Upitan za ovaj incident Franković je kazao kako mu nije poznato da je došlo do incidenta, te da bi zasigurno svi učesnici bili kažnjeni.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su rekli kako ovog vikenda nisu dobili nikakvu dojavu o paljenju baklji na javnome mjestu.

"PU dubrovačko-neretvanska nije zaprimila dojavu niti raspolaže saznanjima da su se u posljednje vrijeme na Mostu "Dr. Franje Tuđmana" palile baklje. Paljenje baklji, odnosno pirotehničkih sredstava na javnome mjestu regulirano je Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kojim je u čl. 90. za paljenje pirotehničkih sredstava na javnome mjestu propisana novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kuna", istaknuli su nam. Do zaključenja ovoga broja nismo uspjeli doći do Milkovića.

Snimak ovog incidenta na mostu u Dubrovniku pogledajte na linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije