Trojica naoružanih kriminalaca iz BiH pod istragom u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Trojica naoružanih kriminalaca iz BiH pod istragom u Zagrebu
Sigurnosne agencije detaljno proveravaju informacije o kriminalnim aktivnostima trojice državljana BiH koji su prekjučer uhapšeni u Zagrebu i kod kojih je pronađena municija i naoružanje.

Nakon anonimne dojave građana da se u automobilu marke Mercedes nalaze naoružane osobe, policija je u Zagrebu u ponedeljak ujutro uhapsila Pericu Sučića (48) i Danijela Matuka (33) obojicu iz Novog Travnika i Iliju Franjića (28) iz Rame, sva trojica državljani BiH.

"Dobili smo informaciju o hapšenju naših državljana i u toku su provjere kako bi se utvrdili tačni razlozi njihovog odlaska i boravka u Zagrebu. Prema trenutnim informacijama uhapšeni nisu poznati kao izvršioci teških krivičnih djela", objasnio je izvor iz MUP-a Srednjobosanskog kantona gdje osumnjičeni imaju prijavljena mjesta prebivališta.

Tokom pretresa automobila Mercedes bh. registarskih tablica, policija je zaplijenila okvir pun municije i automatski pištolj Škorpion.

Trojac je sproveden na kriminalističku obradu, a tokom saslušanja njihove izjave o razlogu dolaska u Zagreb bile su u suprotnosti.

"Danijel Matuka je ispričao da je u Zagreb došao kako bi jednom rođaku pomogao u vezi građevinskih poslova, priznavši da je Škorpion njegov, te da mu je slučajno ostao u autu. Ispričao je da je oružje dobio od oca koji je bio u ratu, te kako je u BiH normalno da ljudi imaju oružje", ispričao je izvor iz istrage.

Osumnjičeni Perica Sučić je inspektorima ispričao kako je u Zagreb došao da bi pravio društvo Matuki koji mu je rekao da je u Zagrebu kako bi naplatio dug od čovjeka čije ime nije naveo, prenosi Blic.rs.

Treći osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade istražiocima ispričao da je u Hrvatsku došao sedmicu dana prije hapšenja, kako bi odslužio kaznu dobrovoljnog rada po presudi Općinskog suda u Dubrovniku, a zbog nanošenja teških tjelesnih povreda državljaninu Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije