Grad Beograd: Hvala Luki Dončiću, ali mi ćemo snositi troškove sahrane ubijenih đaka

Radiosarajevo.ba
Grad Beograd: Hvala Luki Dončiću, ali mi ćemo snositi troškove sahrane ubijenih đaka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Svijeće i svijeće ispred škole u Beogradu

Grad Beograd je zahvalio porodici Luke Dončića na izrazima saučešća i želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ "Vladislav Ribnikar", uz napomenu da će, kako je ranije već dogovoreno, troškove snositi i sahrane organizovati Grad Beograd.

Grad Beograd je zahvalio porodici slovenačkog košarkaša Luke Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, prenose Nezavisne novine.

"Obaveštavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji s njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom", navedeno je u saopštenju Gradske uprave, prenosi RTS.

Elvedina Muzaferija u Predsjedništvu BiH: Denis Bećirović je opisao na fantastičan način

Elvedina Muzaferija u Predsjedništvu BiH: Denis Bećirović je opisao na fantastičan način

Predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević ističe da će porodice stradalih dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a da je ovo samo prva u nizu.

"Istovremeno, Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda. Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obaveštavaće građane redovno", naveo je Nikodijević.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije