Grabar-Kitarović: Šešeljevo gaženje hrvatske zastave je izraz nemoći

Radiosarajevo.ba
Grabar-Kitarović: Šešeljevo gaženje hrvatske zastave je izraz nemoći

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, oglasila se povodom prekida službenog posjeta hrvatske delegacije Republici Srbiji, nakon današnjeg incidenta u Skupštini Srbije gdje je zastupnik Vojislav Šeešelj gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao delegaciju te zemlje.

Iz službe za odnose s javnošću hrvatske predsjednice navode da je Grabar-Kitarović iz privremenog ureda u Šibensko-kninskoj županiji uputila poruku javnosti povodom prekida službenog posjeta hrvatske delegacije Republici Srbiji sljedećeg sadržaja:

"Odluka predsjednika Hrvatskog sabora o prekidu službenog posjeta Srbiji bio je jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući i Hrvate u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje neovisne hrvatske države i potpuni slom projekta Velike Srbije. Pozdravljam reakciju najviših dužnosnika Republike Srbije i izražavam nadu da ovaj događaj neće pokvariti napredak u odnosima naših država, koji smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije