Grabar Kitarović: Ne možemo tek tako ukloniti 'Za dom spremni'

Fena
Grabar Kitarović: Ne možemo tek tako ukloniti 'Za dom spremni'
/ Anadolija
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je poručila kako je na Vladi i Ministarstvu uprave da odrede "što i kako dalje" vezano za HOS-ovu spomen ploču u Jasenovcu s ustaškim pozdravom.

Istakla je da se ta ploča ne može tek tako ukloniti ako je zakon ne zabranjuje, a Hrvatska kao pravna država mora poštivati zakone i propise.

"Ukoliko ste pravna država, onda poštujete zakone i propise. Činjenica je da je pozdrav, odnosno sam logor reguliran propisom. To je na Ministarstvu uprave i Vladi da odrede što i kako dalje. Ne možete samo tako ukloniti ploču ukoliko nju sâm zakon ne zabranjuje. Znate moj stav, i što se tiče pozdrava 'Za dom spremni', i što se tiče svih totalitarizama kroz koje je Hrvatska prolazila posljednjih godina i držim da je dobra odluka premijera Plenkovića da se osnuje povjerenstvo", rekla je predsjednica nakon središnjoj svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Velikoj Gorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije