Govor Zorana Šprajca odjekuje na mrežama: 'Izrael se pokazao kao neugledna teroristička država'

21
Radiosarajevo.ba
Govor Zorana Šprajca odjekuje na mrežama: 'Izrael se pokazao kao neugledna teroristička država'
Prtscr / Twitter / Zoran Šprajc 'posložio stvari'

Zoran Šprajc sinoć, 27. oktobra, u emisiji Stanje nacije govorio je o izraelskim napadima na Gazu.

Njegov govor odjeknuo je društvenim mrežama, a komentari se nižu "car, "ništa pogrešno nije rekao", "gledajte i učite".... Šprajc je, naime, u govoru Izrael nazvao "neuglednom terorističkom državom":

"Ako ste mislili da se sintagma o terorističkom napadu može odnositi samo na palestinske terorističke organizacije ili na ove koji lupkaju pločicama po klupi, Izrael se ovih dana, svim silama trudi, dakle svim raketama i bombama koje ima, pokazati da uz palestinske terostičke organizacije evo sada postoji i židovska teroristička država.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

Znam da je to za narativ koji se njeguje ovdje na Zapadu, pa i ovdje,  u službenoj hrvatskoj politici grozomorno blasfemična tvrdnja. Ali, oprostite ako skupinu ljudi, civila, žena, djece, zatvorite u logor iz kojeg ne mogu ama baš nigdje pobjeći i onda ih dan i noć sa sigurne udaljenosti bombardirate, raketirate s ovakvim stravičnim posljedicama, i nakon toga ne stajete i ne pokazujete najmanju namjeru da ćete stati onda niste ništa drugo nego isto zlo kao zlo protiv kojeg se borite.

Da, možete se zvati državom. Možete biti međunarodno priznata, ugledna, cijenjena, moćna, važna, jaka  država, ali eto od neki dan se Izrael pokazao i kao dosta neugledna teroristička država."

Podsjetio je Šprajc da je "Izrael u koncentracionom logoru Gaza u zadnja tri tjedna svoje osvete" ubio više od 7.000 civila, žena i djece - više nego što ih je ubijeno u Hrvatskoj tokom rata 90-ih, te naglasio kako je u jednom danu ubijeno više od 700 ljudi: "I pritom su dužnosnici Izraela zgroženi ako neko stravičan zločin Hamasa stavi u kontekst zločina koji decenijama tamo čini Izrael."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije