"Gori ste od Turaka": Skandalozna poruka protojereja žiteljima beogradskog naselja

Radiosarajevo.ba
"Gori ste od Turaka": Skandalozna poruka protojereja žiteljima beogradskog naselja
Printscreen / Protojerej-stravrofor Stojadin Pavlović
"Ni Turci nisu branili da Srbi grade pravoslavne bogomolje, ali ovi što to sad rade i nisu hrišćani već bogoborci koji pokušavaju da dave Srpsku pravoslavnu crkvu".

Prema pisanju Blica, ovo je izgovorio protojerej-stravrofor Stojadin Pavlović na adresu predstavnika Udruženja stanara beogradskog naselja Stepa Stepanović (USSNS), koji se protive izgradnji crkvenog objekta prije nego što budu izgrađeni dom zdravlja, još jedna škola i vrtić...

"Ovaj protest je prerastao u zloupotrebu nevladinih organizacija i pojedinih političkih partija. Žele da nezadovoljstvo nekoliko ljudi oboje revolucijom! E, nije im crkva instrument preko koga će to ostvariti! Pogrešnu su adresu izabrali", naveo je Pavlović u svojoj besjedi za vikend.

Povodom izjave direktora Patrijaršijske upravne kancelarije, Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović (USSNS) oglasilo se ističući kako je ovaj velikodostojnik "njihov rad predstavio u potpuno obrnutom svetlu".

U svojoj Facebook objavi, stanari ovog naselja naveli su da su Pavlovićeve izjave "apsolutno netačne i da on na ovaj način zloupotrebljava položaj koji ima u SPC".

"Djelovanje gospodina Pavlovića tretiramo kao najprizemnije politikanstvo u okvirima crkve, izrečene neistine, imajući u vidu Pavlovićevu funkciju, dovode do opasnog degradiranja pravoslavnih vrijednosti i reputacije Srpske pravoslavne crkve", navodi se u saopćenju stanara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije