Godina zatvora ženi koja je ljubavnu partnericu teško povrijedila nožem

Radiosarajevo.ba
Godina  zatvora ženi koja je ljubavnu partnericu teško povrijedila nožem
Zadranka koja je u napadu na golu ljubavnu partnericu u podstanarskom stanu u ulici Stomorica na Poluotoku "baratala" s dva kuhinjska noža, na Općinskom sudu u Zadru osuđena je na uslovnu kaznu zatvora od jedne godine.

Presudom sutkinje Danijele Zubčić Poljak, 31-godišnjakinja je proglašena krivom zbog nanošenja teških tjelesnih povreda bliskoj osobi u direktnoj namjeri, a zatvorska kazna joj je izrečena uz rok kušnje od dvije godine.

Ljubavni obračun u zadarskoj Varoši odigrao se 9. jula 2014. godine oko 2.30 kada je Hitna pomoć, nakon intervencije policije, u krvavom stanu zatekla teško povrijeđenu djevojku s višestrukim ogrebotinama trupa i obje podlaktice, ogrebotinama desne strane lica i lijeve strane glave, kao i posjekotinama prsnog koša i ogrebotine bedra, te posjekotinom prsta s djelomično rasječenom tetivom, piše Slobodna Dalmacija.

Uz povrijeđenu djevojku, stajala je i rastrojena 31-godišnjakinja koja ju je, kako je utvrđeno, napala dok je ova ležala gola u krevetu.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), 31-godišnjakinja je partnericu s kojom je bila u ljubavnoj vezi i živjela u istom domaćinsku, najprije napala verbalno, a onda i fizički zbog ljubomore i problema vezanih uz nabavku droge "speed".

Najprije ju je udarala rukama po tijelu, a zatim je, pristajući da je teško povrijedi, uzela dva kuhinjska noža kojima je mahala, te joj zadala ogrebotine i porezotine po glavi i tijelu.

Nakon što je ova rekla da je pusti, te se branila odgurujući je rukama, 31-godišnjakinja je u jednom trenutku pala s njom na pod, nakon čega je ponovno uzela jedan nož, te s njim zamahnula.

Na sudu je priznala da su se te večeri ona i djevojka počele svađati jer su i jedna i druga bile ljubomorne, te da je njezinu ljutnju dodatno pojačala činjenica da je djevojci dala novce ali joj ona tu večer ipak nije donijela "speed" što je rekla da će učiniti. Nakon urlanja uzela je kuhinjske noževe i počela s njima mahati.

“Dok je ležala na krevetu udarala sam je nožem i tako je nastalo puno povreda. Ona nije bila obučena pa sam je po golom tijelu porezala u više navrata. Kada sam ostavila noževe na krevetu i prestala, ona je mene napala, nakon čega sam ponovno uzela noževe sve dok nisam vidjela da je krv prsnula po zidu i po stanu”, ispričala je na sudu, dodajući kako je prestala s napadom tek kad je vidjela da je njezinoj djevojci rasječen prst, pa je uzela peškir da joj pomogne da ga zamota.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije