Gasi se poznata regionalna televizija, novinari objavili video: 'Ko je sve odgovoran?'

5
Radiosarajevo.ba
Gasi se poznata regionalna televizija, novinari objavili video: 'Ko je sve odgovoran?'
Foto: Printscreen / Dubrovačka televizija

Tužna vijest dolazi iz Dubrovnika. Naime, gasi se Dubrovačka televizija. Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće, a televizija s emitiranjem prestaje u četvrtak, 29. februara 2024. godine. Novinari su se u emotivnom videu na YouTubeu obratili svojim gledateljima.

"Poštovani gledatelji, dobra večer! Težak trenutak za sve nas. S velikim žaljenjem vas obavještavamo kako se od ovog četvrtka, 29. februara, Dubrovačka televizija gasi. Naime, danas smo zaprimili obavijest većinskog vlasnika i direktorice kako je kompanija ponovo u blokadi i kako će se do kraja ove sedmice proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava. Ovo je veliki gubitak za grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Ujedno, ovo je veliki gubitak svima nama", poručili su te dodali da Dubrovačka televizija program emitira već 18 godina.

"Već 18 godina ulazimo u vaše domove. Uspješno smo prenosili sva bitna događanja za Dubrovnik i okolicu, radili predizborna sučeljavanja, prenosili sportske manifestacije, u središnjoj informativnoj emisiji otkrivali afere, brojnim emisijama obrađivali teme važne za sve vas gledatelje i najvažnije od svega, svakog se dana trudili dati sve od sebe kako biste dobili što više informacija na jednom mjestu i kako biste nas, na neki način, smatrali svojim članom porodice", istaknuli su.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

"Obraćali ste nam se kada ste imali probleme i kada bi institucije zakazale, a mi smo na terenu predano radili upravo zbog vas. Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada kako naš rad neće ostati zaboravljen. Ko je sve odgovoran zbog situacije u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno puno, no ostat ćemo profesionalni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati ni u koga", dodali su te nastavili:

"Niko od zaposlenika nije primio plaću za januar, a prema informacijama koje nam je dao većinski vlasnik teško da ćemo biti plaćeni za sve što smo radili u februaru. Niko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Ovaj posao radimo iz ljubavi, no ne živimo samo od ljubavi stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili. Za kraj želimo vas obavijestiti kako ćemo sutra u 18 sati u terminu Dnevnika emitirati specijalni dokumentarac o radu, djelovanju i postojanju Dubrovačke televizije. Dragi gledatelji, zahvaljujemo na pozornosti i vjernosti dugih 18 godina. Hvala vam na svemu i doviđenja", zaključili su u emotivnom videu, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije