Filmske scene: Porodila se u kolima Hitne pomoći na naplatnoj rampi

Radiosarajevo.ba
Filmske scene: Porodila se u kolima Hitne pomoći na naplatnoj rampi
Foto: Pixabay / Ilustracija

Mlada mama iz Vranja u Srbiji porodila se u petak oko 17 sati četvrti put, ali ovog puta u kolima Hitne pomoći, koja su išla punom brzinom. 

Žena je na Vidovdan primljena na odjeljenje Ginekologije, a zatim hitno upućena u Niš.

Kola Hitne pomoći, koje je vozio Srđan Stojanović krenula su velikom brzinom za Niš, a u pratnji porodilje, koja je bila u sedmom mjesecu, bili su i doktor Dragan Popović i babica Olgica Stanisavljević.

Ispostavilo se da je njihova avantura počela odmah po polasku iz Vranja.

"Mislili smo da li da skrenemo u Leskovac, ali smo ipak nastavili ka Nišu. Bilo je filmski, jer je vozač išao velikom brzinom kako bi porodilji što pre bila ukazana nega. Ali, na samo kilometar kako smo prešli naplatnu rampu kod Niša, morali smo da uradimo porođaj u kolima koja su išla punom brzinom", objašnjava babica Olgica.

Prema njenim riječima, sve je bilo spremno, i nije im smetalo ni što su kola u pokretu, ni brzina kojom je Srđan vozio, jer je bio koncentrisan na put i nije ni znao kakva se drama dešava u kolima, na pola metra iza njega.

"Porođaj je uspeo, a dečak je odmah postao heroj, jer je izdržao put do bolnice. Odmah su smešteni na Ginekologiju KC Niš, i dobro su, i majka i sin", kaže Olgica, koja se podseća da je ovo prvi slučaj ovakvog porođaja od kako postoji vranjska Ginekologija.

Ovi skromni heroji samo su popili kafu i odmah krenuli nazad u Vranje, na nove zadatke, prenosi Telegraf.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije