Evo zašto je porodica na poligrafu i zbog čega je majci nestale Danke (2) oduzet telefon

1
Radiosarajevo.ba
Evo zašto je porodica na poligrafu i zbog čega je majci nestale Danke (2) oduzet telefon
Foto: Facebook / Miloš i Ivana Ilić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su poslije 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu. Nakon što potraga koja je započeta 26. marta nije dala rezultate, proširena je na najbliže okruženje.  

Prošlo je nešto više od 24 sata od nestanka Danke Ilić (2) u okolini Bora, a danas su se potrazi priključili forenzičari i beogradska kriminalistička policija. Prvi put u Srbiji aktiviran je 'Amber alert', naziva "Pronađi me" kako bi devojčica što pre bila pronađena.

Policija neumorno prelazi svaki objekat, bilo da je u pitanju vlasnički ili napušteni. Pomjeraju svaki predmet ispod kog bi nestala Danka Ilić mogla biti. Detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, kaže da činjenica da policija ispituje poteze svih članova porodice, pa i majke i oca koji je bio na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo šta krivi.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Ova potraga traje od 26. marta, a kada rezultata nema onda mora da se ide na ovo drugo, proširuje se istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora da bude sumnja u roditelje ili nekog od članova porodice da su nešto uradili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer djete nije nađeno u terenskoj pretrazi", kaže Novaković.

Zašto je mobilni telefon majke poslat na vještačenje

Od majke je, prema najnovijim informacijama, uzet mobilni telefon i poslat na vještačenje.

"Pratiće se kakva je bila komunikacija (članova porodice) u posljednjem periodu, s kim su i kada razmjenjivali poruke i pozive. Provjeravaće se i nalozi na društvenim mrežama, e-mail adrese, koje su sitove posjećivali...", kaže Novaković.

Dankina majka otkrila šta se tačno dogodilo: ‘Okrenula sam se kako bih dala vodu drugom djetetu...‘

Dankina majka otkrila šta se tačno dogodilo: ‘Okrenula sam se kako bih dala vodu drugom djetetu...‘

"Treba još jednom istaći da ovaj pravac istrage ni na koji način ne znači da je bilo ko u širem okruženju porodice, komšije i prijatelja kriv za nestanak Danke. Naprotiv, njihovi privatni kontakti mogu da pomognu istrazi da se, na primjer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada niko ne sumnja"

"Sve to se radi kako bi se našao trag koji bi mogao da pomogne u pronalasku djeteta. Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi porodice imaju u Srbiji i inostranstvu, istraživaće se putovanja... Mora da se ode u sitne detalje, jer sada se pokušava da se otkrije da li istraga vodi u drugom pravcu", kaže Novaković, prenose srbijanski mediji.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije