Evo šta je otkrila rodica stravično ubijene Jasmine

Radiosarajevo.ba
Evo šta je otkrila rodica stravično ubijene Jasmine
Screenshot / Ubistvo koje je potreslo cijeli region

Sama pomisao da sam prolazila kraj zamrzivača u kojoj je bilo Jasminino tijelo... Bila sam u toj kući, družila se sa svima njima, čak i s Jasminom, jedva je kroz suze izgovorila rođakinja Jasmine Dominić (23), čije je mrtvo tijelo pronađeno u zamrzivaču u kući u Palovcu nakon 19 godina. 

Sagovornica koja nije željela da bude imenovana, kaže da vrlo dobro poznaje Smiljanu i cijelu njezinu obitelj. Šokirala ju je izjava advokata da bi Smiljana Srnec (45), osumnjičena za ubistvo sestre, prema starom Kaznenom zakonu mogla dobiti samo 15 godina zatvora i izaći na uvjetnu već za deset.

"Poznajem i njihovu majku Katarinu te znam da dolazi, ne prečesto, ali za svake blagdane. Bez njezina pristanka ništa se u kući nije diralo. Ne vjerujem da je otac Fredi išta znao o svemu. U kući je iznutra gotovo sve novo i renovirano. Strašno da se njihova majka nije zapitala što taj stari zamrzivač unutra još radi", uzrujano priča sagovornica portala 24sata.hr

Od prošle subote, kad je u kući u starom zamrzivaču pronađeno Jasminino tijelo, nema mira. Ne može spavati, pod lijekovima je te je progoni misao da bi se odgovorni za zločin mogli izvući s minimalnom kaznom.

"Dok mame nije bilo, Smiljana je sve vodila u kući, kuhala, čistila... Škrinja je bila ispod stubišta, nije se mogla do kraja otvoriti, mogla se otvoriti samo 30 centimetara. Kakva je to osoba da je to mogla skrivati sve te godine? Smiljanina spavaća soba odmah je kraj mjesta na kojem je škrinja, dijeli ih samo zid. Kako je mogla mirno spavati sve te godine znajući da je iza zida tijelo njezine sestre", bolno jecajući govori. 

Otkriva i da je uža i šira obitelj sumnjala u Smiljanu, neki su čak i prestali komunicirati s njom sve do smrti njihova oca Martina. 

"U toj kući je sve moralo biti čisto, na svome mjestu, i nije mi jasno zbog čega je tu staru škrinju držala sve te godine. U selu je viđena još u nedjelju, zašto se to skrivalo? Bojim se samo da, ako netko i je pomogao ili prikrivao zločin, ne ostane nekažnjen. To se ne bi smjelo dogoditi. Vjerujem da je Smiljana to napravila, ali mislim da nije bilo namjerno. Njih dvije znale su se natezati oko nečeg sasvim banalnog. Njihova kuća uvijek je bila zaključana. Ranije nije bilo ograde, ona je kasnije napravljena. Kad bismo dolazili, morali smo zvoniti i zvoniti. Netko bi se navirio kroz prozor da vidi tko zvoni i, ako bi htjeli otvoriti, otvorili bi", prisjeća se. 

Kaže da je riječ o zatvorenoj obitelji, koja je sve držala između četiri zida.

Ostatak teksta pročitajte na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije